La companyia Pàrking Shakespeare tancaran el Grec amb ‘Titus andrònic’ i ‘L’amansi(pa)ment de les fúries’

07.20.2019

Author

Doncs aquest any serà Shakespeare qui tancarà el Grec! Bé, serà la companyia Parking Shakespeare que, com ho insinua el seu nom, sempre interpreten Shakespeare. El motiu és que ja celebren 10 anys i en Cesc Casadesús, director del Grec, els ha convidat a celebrar-ho a l’Amfiteatre, el dia 31 de juliol. Una cita irrepetible, doncs, en la que es podran veure dues obres: Titus Andrònic i L’amansi(pa)ment de les fúries. De moment les estan representant a “casa seva”, al Parc de l’Estació del Nord, al bell mig dels jardins, com sempre sense cap mena d’escenografia i amb el públic al voltant. Però com que els han donat l’honor de tancar el Grec, ens les han vingut a presentar a la ja penúltima roda de premsa del Festival Grec 2019.

Serà diferent. “Traslladarem l’essència de l’Estació del Nord al Grec, també recuperarem l’exposició que hem muntat per celebrar els 10 anys… Estem molt contents que ens hagin convidat, convertirem el Grec en una festa! Hi haurà un quartet que tocarà la música dels 10 anys…”, exposa Pep García-Pasqual, director artístic del Parking. I afegeix: “Per fer-ho una mica més semblant al Parc, muntarem una grada sobre l’escenari.” Significa que l’aforament del Grec baixarà a 700 persones. No rumieu gaire lo d’agafar  les entrades!


TITUS ANDRÒNIC, 19,30 h

Per celebrar l’aniversari, la companyia ha convidat directors externs. Així, per dirigir Titus Andrònic han anat a buscar l’Israel Solà: “És una experiència perquè no tens res, només actors! “, diu l’Israel, referint-se a l’entorn escenogràfic. Són un equip de 13 actors i actrius, de la companyia i alguns de nous. Puntualitzen que normalment solen fer comèdia, però que aquesta… “És una tragèdia, és molt violenta, es tallen caps, mans… Jo he treballat molt perquè el resultat sigui tràgic i no ens passem al grotesc”, apunta el director.

L’obra parla l’espiral de la violència. Són personatges que tenen una ferida i els domina la idea de venjança. “Són dolents i prou! Parla de la violència de l’Estat. El nét d’en Titus és un testimoni mut que va aprenent com s’exerceix la violència i, al final, acaba sent el botxí. I és que els nens són testimonis de les nostres actituds violentes. També hi ha un personatge, l’Aaron, a qui el van menyspreant i això ajuda a entendre l’odi que sent per als altres”, continua el director.

Pel que fa al guió: “Bàsicament tot el que es diu és de Shakespeare, però si hauria de durar 4 h, nosaltres ho reduïm a 1,30h!”

Acabaran, doncs, a les 21 h. Una horeta per voltar pels Jardins, prendre alguna coseta i…

 

L’AMANSI(PA)MENT DE LES FÚRIES, 22 h

La companyia ha volgut recuperar el que va ser el seu primer muntatge i n’han confiat la direcció a Carla Rovira, que comença ja dient: “És una lliçó de teatre de text!” I explica: ” En Pep m’encarrega l’Amansiment i em diu: fes el que vulguis, però sobretot que sigui comèdia! I he salvat prou bé les 3/4 parts del text…”, assegura.

És una revisió a l’original, però amb la ma de la Carla, que també ha fet l’adaptació i la dramatúrgia: “Si l’obra ens ensenya com no ens hem de comportar, i ens amansa, aquí no passa. L’espectacle és un reclam a la ràbia a l’enfado i a defensar-nos. Volem també riure una mica d’allò de la masculinitat, de qui és més fort, mes guai…” I com també passa a Les Feres de Shakespeare, d’Els Pirates Teatre, -que encara es pot veure al Condal- han canviat el personatge del Lucenzio per la Lucenzia: “A l’original només hi ha tres dones, el pes el porten els homes. I jo volia el màxim de dones!”  En aquest cas compta amb 11 intèrprets. “Hi ha moment que rius, perquè la comèdia t’hi porta, Però els comportaments no fan gràcia, proposen reflexions”, conclou en Pep Garcia-Pascual.

Author