La coreògrafa i bailaora flamenca Olga Pericet es transforma en Carmen Amaya al Mercat de les Flors

10.31.2019

Author

La coreògrafa i bailaora flamenca Olga Pericet s’instal·la al Mercat de les Flors amb el seu espectacle Un cuerpo infinito, un treball que parteix de Carmen Amaya en el qual Pericet proposa un diàleg entre ambdues i la seva manera d’entendre el flamenc. Es representarà NOMÉS de l’1 al 3 de novembre. Divendres hi haurà col·loqui post-funció.

Després estrenar la peça en els Teatres del Canal de Madrid el passat 25 de maig, Pericet ha explicat aquest matí en roda de premsa que basa el seu treball en investigar al voltant de la tradició i l’avantguarda. “En aquesta peça he treballat una coreografia lírica i contemporània amb la poètica del flamenc.”  Per fer-ho, ha escollit Carmen Amaya perquè “en aquest temps de poca llibertat e què la dona s’està empoderant, crec que s’ha de reivindicar la seva figura. Va ser una dona que va trencar motlles i va capgirar el flamenc.” I explica que s’hi ha volgut endinsar tant, buscant en la seva fragilitat i també en els forats foscos, formats pel dolor i el sofriment, que “metafòricament m’he sentit posseïda per Amaya i plena de la seva olor!”

Ha estat un treball de investigació a fons que ha durat dos anys, per al que ha comptat amb Roberto Fratini, com assesor dramatúrgic, Carlota Ferrer, que ha fet la direcció escènica i Marco Flores, que signa la direcció musical. També l’han acompanyat els coreògrafs participació dels coreògrafs Elvia Sánchez, Elena Sánchez, Simón Drago i Mario Méndez.

Llicenciada en dansa espanyola i flamenc i coneixedora del contemporani, la cordovesa Olga Pericet és una de les millors representants de la renovació flamenca de l’escena actual. Des de 2004, any en què va estrenar el seu primer espectacle, l’artista no ha deixat de treballar arreu del món. Premio Nacional de Danza 2018, ha compartit escenari amb figures com Ana Laguna, Lola Greco, Nacho Duato, Enrique Morente, Isabel Bayon, Joaquín Grilo, Merche Esmeralda o Carmen Cortés, entre d’altres… “Pericet innegablement és carismàtica i amb una tècnica enlluernadora”, diu d’ella The Washington Post.

Abans d’acabar, Olga Pericet apunta que podia semblar que  Amaya ho tenia tot, però no tenia res: “Hi ha genis que vénen al món i se’n van. Va venir a donar energia i art, i vivia per als altres”, conclou.

Author