La cruesa de la guerra de Gaza, tema central del taller final de l’ESTAE

06.10.2024

Author

El dijous 13 de juny es podrà veure al Teatre Alegria de Terrassa un muntatge escènic concebut per l’alumnat de 2n. curs de l’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle (ESTAE) en el marc de l’anomenat Projecte Integrat d’escenotècnia. El muntatge ha estat creat per l’alumnat a partir del que els ha suggerit la fotografia guanyadora del: World Press Photo 2024. Es tracta d’una imatge del fotoperiodista palestí Mohammed Salem per a l’agència Reuters que mostra com una dona palestina: abraça el cos de la seva neboda de cinc anys, morta per l’impacte d’un míssil a Gaza.

El Projecte Integrat d’escenotècnia és un taller pràctic de síntesi dels estudis. De fet és l’últim taller del cicle formatiu; on l’alumnat que ja ha cursat la totalitat de les assignatures i de les pràctiques d’empresa de les tres especialitats: – maquinària escènica, so i luminotècnica-  creen, planifiquen, dissenyen, munten i executen una proposta escènica pròpia; a partir d’una idea proposada per l’escola.

Aquest taller serveix per acabar de consolidar la concepció global d’un espectacle. En aquest sentit, l’alumnat també s’encarrega del desenvolupament dramatúrgic del muntatge. Els alumnes treballen la dramatúrgia, la concepció artística, la planificació, el muntatge i la representació de l’obra; sota la supervisió dels tutors artístics i tècnics.

L’espectacle, que duu per títol «Al-Tufula» (infància, en àrab), es podrà veure en una única funció: el 13 de juny, a les 18 h, al Teatre Alegria de l’Institut del Teatre de Terrassa. És obert al públic i gratuït, amb reserva prèvia d’entrada trucant al 937 88 74 40.

Author