La dansa contemporània de Christos Papadopoulos interpreta l’essència de la música clàssica a l’Hiroshima

12.03.2018

Author

La sala Hiroshima presenta al mes de desembre la estrena a l’estat espanyol de l’espectacle Opus de Christos Papadopoulos i la Leon and Wolf Dance Company, amb la participació de quatre músics locals. És una peça de dansa i música clàssica, que es presenta en col·laboració amb el Mercat de les Flors i l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya).

Opus és una peça per a quatre intèrprets, que parteix de l’estudi de l’estricta estructura i complexitat artística de la composició musical clàssica, que són transportades a escena de manera visual. Les normes centrals de la música instrumental són aplicades a una forma d’art diferent: la dansa. El cos es converteix en una versió visual de l’instrument musical, i la partitura es converteix en la propia coreografia. Cada cos a escena s’ocupa de seguir el ritme o les linies melòdiques; a vegades se centra en un sol instrument musical i a vegades en dos, enfocant l’atenció de l’espectador en la meravellosa arquitectura de la música clàssica i la seva lògica harmònica. El resultat és una peça d’una gran sobrietat i bellesa i un intel·ligent intent per descobrir la nostra resposta física automàtica als impulsos musicals.

Christos Papadopoulos va estudiar dansa i coreografia a la SNDO (School for New Dance Development). Des de 2013 col·labora amb l’Odeion Athinon Theatre Academy com a instructor de coreografia, composició i improvisació.

INFORMACIÓ PRÀCTICA
Divendres 21 i dissabte 22 de desembre, 20:30 h
Opus, de Christos Papadopoulos / Leon and Wolf Dance Company (Grècia).
Dansa / música de cambra. Estrena a l’Estat espanyol.
En col·laboració amb el Mercat de les Flors i l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya). Sense text. 40 min

Author