La descentralització de les activitats culturals, a debat al FITT (Tarragona) aquest divendres dia 28

06.26.2019

Author

Un dels objectius del Festival Internacional de Teatre de Tarragona -FITT Noves Dramatúrgies, a més de portar a la ciutat espectacles internacionals de teatre contemporani, és ser un punt de trobada de professionals de les arts escèniques per impulsar nous projectes. Per això, de forma paral·lela a les funcions programades, l’equip de la Sala Trono també organitza el FITT-PRO, un conjunt d’activitats adreçades als professionals del sector, entre elles, mostres d’espectacles a programadors i speed meetings, espais que faciliten la promoció internacional de companyies i muntatges creats a la zona de Tarragona i a la resta de Catalunya. En aquesta edició del FITT participaran programadors de festivals com Cuatroxcuatro de Chiapas (Mèxic); Festival ACT de Bilbao; i Deltebre Dansa; així com directors de teatres de Palermo (Itàlia), Brusseles, el coordinador del TNC i diferents programadors de teatres de Catalunya.

Directors de festivals internacionals i professionals del sector participen en una taula rodona per millorar la projecció de les produccions perifèriques

Algunes de les activitats del FITT-PRO estan obertes al públic, com per exemple, la taula rodona Noves dramatúrgies, de la perifèria al món, que tindrà lloc el divendres 28 de juny a les 16.30 h al Jardí del Teatre Metropol. Hi participaran Roberto Olivan, del festival Deltebre Dansa; César Compte, del Teatre l’Artesà del Prat; Toni González, d’Escena Internacional; Bet Miralta, d’Escarlata Circus; Margarida Troguet, gestora cultural i Joan Negrié, director del FITT. El propòsit d’aquesta trobada és plantejar la necessitat de descentralització en l’àmbit de la gestió cultural, així com la problemàtica d’infravalorar aquelles iniciatives, activitats, estructures i espais culturals que habiten en les perifèries de les grans capitals, com Barcelona. L’objectiu és posar en valor el que s’està produint en la perifèria teatral i com aquestes propostes poden projectar-se a escala internacional.

El FITT també aposta per facilitar la formació amb workshops oberts al públic que ha comprat un abonament diari del Festival.

*Dijous 27,  la companyia Grumelot oferirà el taller teatral Crear los mitos.
*Divendres 28 hi haurà una formació en dansa per part de la companyia Epifanías
*Dissabte 29,
la companyia de circ Fadunitos realitzaran un treball grupal d’intervenció al carrer.

Tots els workshops seran de 10 a 14 h al Caixa ForumTarragona.

Més informació i venda d’entrades a la web del festival www.fitt.cat

Author