‘La dona fantasma’, el darrer espectacle de T de Teatre, arriba a la recta final en les funcions al Teatre Romea

11.18.2023

Author

‘La dona fantasma’ ha estat el tretzè espectacle de creació de la companyia; i ha tornat a reunir en solitari a les T de Teatre, que feia quasi 10 anys que no passava. El muntatge es podrà veure fins al 26 de novembre al Teatre Romea de Barcelona. La propera parada de l’obra serà del 8 al 10 de desembre per a clausurar el Festival Temporada Alta.

‘La dona fantasma’ és una revisió sobre la funció de la ficció, un retorn a la infància, al primer amor, al moment en què tot era possible, com en el teatre.

T de Teatre va estrenar l’espectacle el passat 29 de setembre al Teatre Romea sent el seu tretzè espectacle; una sàtira immoral sobre la moral, una revisió sobre la funció de la ficció: un retorn a la infància, al primer amor.

Carme Pla, Mamen Duch, Marta Pérez i Àgata Roca es posen dins la pell de quatre mestres de finals dels anys setanta.

L’obra ha estat escrita i dirigida pel reconegut autor i director argentí Mariano Tenconi Blanco i traduït al català per Sergi Belbel. 

 

MARIANO TENCONI BLANCO

Dramaturg i director de teatre nascut a Buenos Aires (Argentina) el 1982. Des del 2013 integra la Compañía Teatro Futuro al costat del músic Ian Shifres i la productora Carolina Castro.

Tenconi, un dels dramaturgs joves més interessants i prolífers del panorama teatral de l’Argentina,  ha  estrenat una obra seva a l’Estat espanyol per primer cop. Va crear el muntatge especialment per a la companyia; després que aquesta quedés meravellada en veure un dels seus muntatges a Buenos Aires.

‘La dona fantasma gira al voltant de quatre mestres a finals dels anys setanta. Porten una vida intensa i melancòlica, marcada per la cura dels pares i dels fills;  pels desenganys amorosos i pels desafiaments que els provoquen les seves alumnes. L’extraordinari irromp en aquesta quotidianitat esglaiadora: una dona fantasma. L’aparició del fantasma és la porta d’entrada a un altre món: el del passat, el de la memòria. La ficció per explicar l’impossible. El teatre com a sessió d’espiritisme. El teatre com a artefacte de memòria. De fantasmes, d’espectres, de morts que parlen; de tot això està feta la història;  i de tot això està fet el teatre. Què és ser un fantasma? Només el teatre ho pot respondre.

T de Teatre ha creat dotze espectacles, ha representat més de 3.000 funcions i ha convocat l’assistència de més d’un milió d’espectadors. Aquest serà el tretzè espectacle de la companyia.

 

‘La dona fantasma’ es pot veure fins al 26 de novembre al Teatre Romea de Barcelona.

Author