La Fundació Romea presenta ‘La Traducció’, una obra escrita i interpretada per Joana Preiss

09.15.2023

Author

El proper dilluns 18 de setembre, a les set del vespre, la Fundació Romea presenta La Traducció; una obra escrita i interpretada per Joana Preiss (actriu, directora i cantant). L’esdeveniment tindrà lloc al Teatre Romea de Barcelona i comptarà amb la presència d‘Enric Llort (actor) i la col·laboració de l’artista Eva Jospin, amb la seva obra Côté cour côté jardin.

“Vaig abandonar el llenguatge dels homes perquè se’m va fer insuportable. S’estava convertint en fals, de cap manera estava connectat amb l’ànima de tots, sinó que obeïa cada vegada més a lleis externes, obsoletes, falses, capitalistes, hostils; estava compost per paraules que ja no arribàvem a entendre, però que es diuen cada vegada més mecànicament. Com a diagrames que haguéssim après de memòria.” – Joana Preiss

Qui és Joana Preiss?
És actriu, directora, cantant i intèrpret francesa. Formada en can clàssic i música contemporània i actua regularment en concerts. L’any 1998 va fundar el duo experimental White Tahina juntament amb Vicent Epplay. A més també ha creat Performances Uniques a partir de composicions improvisades: en les quals utilitza la seva veu com a instrument, a vegades a cappella;, fent servir a l’hora obres de teatre o col·laborant amb músics. Ha actuat a la Fundació Cartier; en la galeria d’art Kamel Mennour, l’espai cultural Louis Vuitton de París i el Castell Sforzesco a Milà, entre d’altres. Coneguda per París, je t’aime (2006), Crudo (2016) i Dans Paris (2006).

L’any 2011 va dirigir la seva primera pel·lícula anomenada Sibérie, una barreja d’art documental i autoficció. Ha presentat diversos dels curtmetratges que ha dirigit a festivals com al Festival de Cannes l’any 2013. Ha protagonitzat diverses pel·lícules de Cristophe Honoré (Ma mére, 2004), Olivier Assaas (Clean, 2004), de Pascal Rambert (Gilgamesh/Antoine & Cleopatre, etc..), entre d’altres. També ha actuat a l’escenari en els espectacles d’Antonie Barraud, Eleanor Weber, Ugo Rondinone i Celeste Boursier Mugenot. Actualment, treballa en la seva pròxima pel·lícula d’art-documental-ficció, relacionada amb el món de toreig, i al musical The Moon de MaisonDalhBonnema.

LA TRAUDCCIÓ
Dilluns 18 de setembre · 19 h
Fundació Romea (Teatre Romea)

Author