La Fundació Romea proposa la lectura dramatitzada de ‘La guerra de los mundos’ en ocasió dels 80 anys de l’emissió del programa d’Orson Welles

10.23.2018

Author

La Fundació Romea per a les Arts Escèniques proposa la Lectura dramatitzada La guerra de los mundos, dirigida per Camilo García i música d’Orestes Gas.

L’acte tindrà lloc el pròxim dimarts 30 d’octubre a les 20 h, al Teatre Romea, coincidint amb el 80è aniversari de l’emissió del programa radiofònic d’Orson Welles que va sacsejar  Amèrica  basat en la novel·la de ciència-ficció d’Herbert George Wells.

L’ARGUMENT
30 d’octubre de 1938. Espanya està en guerra.
Hitler s’ha annexionat gran part d’Europa. La II guerra mundial és imminent. Els Estats Units han sortit d’una brutal crisi econòmica. Orson Welles i la seva companyia Mercury Theatre on the Air a través de la CBS va emetre La guerra dels mons d’H.G. Wells. La invasió extraterrestre va convertir-se en una metàfora d’aquells temps convulsos. L’emissió d’aquesta peça de ràdio teatre n’és un revulsiu. El talent com a comunicador de Welles va fer de la ràdio el vehicle més potent per alertar les consciències d’un poble que tenia por. Avui, 80 anys més tard, encara està viu aquest missatge per tothom.

Author