La Fundació Romea proposa l’acte ‘EL CAMALEÓ (L’animal i les seves circumstàncies)’

05.02.2024

Author

Dilluns 13 de maig, a les set del vespre, la Fundació Romea proposa EL CAMALEÓ; acte a càrrec de l’escriptora, articulista i dramaturga Emma Riverola, i que pertany al cicle d’esdeveniments: L’animal i les seves circumstàncies. L’esdeveniment tindrà lloc al Teatre Romea de Barcelona.

Sobre l’acte…

L’acte reflexionarà al voltant de la pròpia identitat i de les antinaturals barreres que construïm per aïllar-nos de l’entorn; per por de perdre’ns en la cacofonia d’un univers massa vibrant.


EL CAMALEÓ
proposa un viatge sobre nosaltres mateixos, sobre la capacitat de posar-nos en dubte; i de trencar amb els prejudicis i les idees preconcebudes que ens encotillen. Una mirada directa sobre les resolucions que hem de prendre per enfrontar-nos a la nostra existència amb honestedat; i claredat d’esperit.

Una crida al despertar de la consciència inspirada per la natural habilitat de fusió natural amb l’entorn del camaleó.

Per fugir de les posicions inamovibles, regides per l’arrogància o la ignorància. Per trencar amb unes dinàmiques que ens fan incommovibles davant d’un planeta que agonitza. Per no convertir-me en un avatar del meu narcisisme, i practicar la transformació constant. Per completar la meva ambició com autora: desaparèixer sota la pell dels personatges.”

SOBRE EMMA RIVEROLA

Emma Riverola (Barcelona, 1965) és escriptora, dramaturga i articulista. Ha publicat sis novel·les. Les darreres són Metamorphosis (Edhasa, 2023) i Sal (Edicions 62, 2021). El 2020, va debutar com a dramaturga amb PuertasAbiertas. Ambientada en la nit dels atemptats de París de 2015, l’obra va ser dirigida per Abel Folk; i protagonitzada per Cayetana Guillén Cuervo i Ayoub El Hilali.

Claveles, nova incursió en el teatre, s’estrenarà el 25 d’abril de 2024, dirigida per Abel Folk i protagonitzada per Silvia Marsó; i el mateix Folk. L’obra relata el viatge ideològic i vivencial de dues persones que van ser testimonis directes de la Revolució dels Clavells; quan eren molt joves.

Columnista de premsa des de 2009, Riverola va iniciar aquesta faceta professional al diari El País. Des de 2010 col·labora en El Periódico de Catalunya i les seves columnes també es publiquen en altres capçaleres del grup Prensa Ibérica.

EL CAMALEÓ (L’ANIMAL I LES SEVES CIRCUMSTÀNCIES)
Dilluns 13 de maig de 2024
19h · Teatre Romea

EL CAMALEÓ (L'animal i les seves circumstàncies)

Author