La Fundació SGAE anuncia els candidats als XXII Premis Max de les Arts Escèniques

02.14.2019

Author

COMUNICAT DE LA FUNDACIÓ SGAE
El Comitè Organitzador dels Premis Max de les Arts Escèniques dona a conèixer mitjançant aquest comunicat els candidats a les 19 categories a concurs de la 22a edició d’aquests guardons organitzats per la Fundació SGAE, que tenen com a objectiu estimular i premiar el talent dels professionals del teatre i la dansa del país, a més de promoure els espectacles de la temporada.
Un total de 119 espectacles dels 358 inscrits han estat seleccionats per participar com a candidats a la 22a edició dels Premis Max de les Arts Escèniques, tal com han decidit en aquesta primera fase els tres jurats territorials (Madrid, Catalunya i Comunitats Autònomes) designats pel Comitè Organitzador.
Després de la primera fase de selecció, un tribunal format pels tres presidents dels jurats territorials, quatre personalitats de les arts escèniques i un membre del Comitè Organitzador serà l’encarregat de decidir els finalistes de les 19 categories que concursen a la 22a edició dels Premis Max de les Arts Escèniques.
El Comitè Organitzador de la 22a edició dels Premis Max de les Arts Escèniques està compost per Ana Graciani, presidenta de la Fundació SGAE; Pilar Jurado, directora institucional d’Arts Escèniques de la Fundació SGAE; els dramaturgs Eduardo Galán, Yolanda García Serrano, Juan Luis Mira i Paloma Pedrero, i la coreògrafa María Pagés (membres del Col·legi de Gran Dret de la SGAE).

Obertura de votacions del Premi Max del Públic

A més a més, el Comitè Organitzador dels Premis Max anuncia, coincidint amb la publicació oficial dels candidats, l’obertura del període de votacions per al Premi Max del Públic. Aquest guardó reconeixerà, per segon any consecutiu, l’espectacle preferit d’aquesta temporada per als aficionats de les arts escèniques d’entre tots els candidats que competeixen en la 22a edició dels Premis Max.
L’aplicació mòbil i en línia #VotaMax registrarà les puntuacions des d’avui i fins al 30 d’abril. Aquest premi especial permet als amants del teatre qualificar cada un dels 119 espectacles candidats a les categories de teatre, dansa, musical o líric, de carrer, revelació i per a públic infantil, juvenil o familiar.
#VotaMax està disponible a la pàgina web dels Premis Max, Android i iOS. Entre tots els participants se sortejaran dos viatges per a dues persones (el premi inclou l’entrada, el desplaçament i l’allotjament) per assistir com a públic a la 22a edició dels Premis Max. Aquest premi especial se suma al Premi Max d’Honor, al Max Aficionat o de Caràcter Social i a les 19 categories a concurs, i es farà públic un cop finalitzin els terminis de votació.

Sobre els Premis Max

Organitzats per la Fundació SGAE des del 1998, els Premis Max ―amb un guardó dissenyat pel poeta i artista plàstic Joan Brossa (Barcelona, 1919-1998), impulsor d’un dels col·lectius renovadors de l’art espanyol de postguerra― s’han consolidat al llarg dels anys com el reconeixement més ampli en l’àmbit de les arts escèniques a l’Estat espanyol, han aconseguit un nombre cada cop més gran de seguidors i han despertat l’interès de companyies de tot tipus i de tot el territori estatal. En la seva darrera edició, celebrada el 18 de juny de 2018 al Cartuja Center CITE de Sevilla, hi van concórrer 3.370 professionals i s’hi van inscriure 394 espectacles.

Aquests guardons celebren 22 anys mantenint els seus tres premis especials: Premi Max d’Honor, que distingirà la trajectòria d’una persona per la seva aportació, entrega i defensa de les arts escèniques; el Premi Max Aficionat o de Caràcter Social, que engloba tant projectes a favor de la integració i la projecció social com companyies aficionades amb una contribució destacada a les arts escèniques, i el Premi Max del Públic, que es concedirà a l’espectacle que obtingui més vots del públic a través de l’aplicació en línia #VotaMax.
Trobareu el llistat dels candidats per poder votar aquí

Author