La Fundació SGAE publica ‘Oscuridad’, de Jan Vilanova, en la col·lecció Teatroautor Exprés 2019

08.02.2019

Author

La Fundació SGAE ha fet pública la resolució de la primera convocatòria de 2019 per a l’edició de textos teatrals Teatroautor Exprés. En total, cinc obres han estat seleccionades i es publicaran dins la col·lecció homònima que edita la Fundació SGAE: Oscuridad de Jan Vilanova, José Antonio y Federico de Jacobo Julio Roger, I’m Miamide Lucía Miranda, Breakin Barrio de Verónica Serrada, i Puños de harina de Jesús Torres.
Els crítics i especialistes Antonio Castro Jiménez, Daniel Galindo Frias i Virginia Imaz Quijera han estat els membres del jurat que ha seleccionat els textos. La línia editorial Teatroautor Exprés té com a objectiu col·laborar amb els autors en la promoció dels seus treballs recentment estrenats, i en posa a la seva disposició una sèrie d’exemplars impresos per a que es difonguin entre crítics, companyies, productors, programadors, acadèmics i altres professionals del sector de les arts escèniques.
JAN VILANOVA
Jan Vilanova Claudín (Andorra, 1982) va estudiar cinema a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) en l’especialitat de muntatge. També és graduat en Història per la Universitat de Barcelona. Al llarg de la seva carrera, ha combinat el treball de muntador amb l’escriptura de textos dramàtics per a teatre. El 2013, amb un grup d’amics, va crear la productora teatral Sixto Paz, amb la qual ha produït més d’una desena d’espectacles en els quals destaquen Pulmons, hISTÒRIA (Premi Teatroautor Exprés 2016), Tender Napalm o Itàlica. A la majoria de projectes ha treballat com a ajudant de direcció o dramaturg. Com a autor, ha estrenat The guarry Men Xou, Bruno & Jan (& Álbert), hISTÒRIA, Dybbuk, Oscuridad i Así bailan las putas.
SOBRE TEATRAUTOR EXPRÉS
La Fundació SGAE va crear la col·lecció Teatroautor Exprés per a donar suport a la promoció i difusió dels textos teatrals objecte d’estrena. Es tracta d’una col·lecció no venal, amb una edició limitada a 250 exemplars, que són lliurats a l’autor amb motiu de l’estrena i distribuïts entre professionals, crítics, acadèmics, etc.
Fins al moment, la Fundació SGAE ha editat un total de 52 textos teatrals corresponents a les sis anteriors convocatòries, celebrades des de 2013. Aquests títols es poden consultar al web de la Fundació SGAE i hi ha obres de dramaturgs com Josep Maria Miró, Marc Artigau, Jordi Casanovas, Iván Morales, Denise Despeyroux, Elisenda Guiu, Oriol Estefanell, Marga Parrilla, Albert Boronat i David Desola, entre molts altres.

Author