La Fura dels Baus, fa parada i fonda al Teatre-Auditori Sant Cugat

01.11.2019

Author

El teatre Auditori de Sant Cugat acull 4 úniques funcions en 3 dies –d’aquest divendres 11 al diumenge 13 de gener-, per oferir als espectadors locals i de Barcelona una nova oportunitat única de conèixer i gaudir d’un nou espectacle total 100% Fura. Recuperant la intenció original del seu compositor, Carl Orff, Carlus Padrissa va idear un innovador espectacle visual sense necessitat de treure l’obra de la sala de concerts. Aquesta Carmina Burana és un esdeveniment sensorial per a l’espectador que, guiat pel poderós llenguatge escènic de La Fura, descobrirà una visió renovada de la cèlebre obra.

Fins el proper mes de juny, la històrica i singular companyia farà gira per l’estat, i portarà l’espectacle a importants capitals del sud i el nord, però a Catalunya la única oportunitat de veure-la és aquest cap de setmana a Sant Cugat. Així, un cop més l’equipament del Vallès es posiciona com un espai que troba la seva singularitat en la consideració, sempre, de l’espectador.

El Carmina Burana de Carl Orff es segurament l’obra més popular del segle XX, un text escrit a partir de referents del segle XIII que parlaven del plaer terrenal de viure, del vi, de l’amor i el desig. Aquest material en mans de La Fura, i amb l’imaginari de Padrissa, s’ha traduït en un espectacle amb fortes imatges escèniques, amb la intenció d’il·lustrar i il·luminar tota la força i poesia que concentren uns textos que, a pesar de tenir més de 800 anys, parlen de temes universals i ens tornen a unir amb els nostres ancestres. El cercle es tanca per a seguir rodant!

Carmina Burana, de Carl Orff

L’original Carmina Burana és una col·lecció de poemes dels segles XII i XIII, que s’han conservat en un únic còdex trobat en 1803 per Johann Christoph von Aretin a l’abadia de Benediktbeuern, a Baviera, i que actualment es conserven a la Biblioteca Estatal de Baviera a Munic. El còdex recull un total de 300 poemes, escrits majoritàriament en llatí, alemany i francès. En aquests poemes s’enalteix el plaer per viure i l’interès pels plaers terrenals, per l’amor carnal i pel gaudi de la natura, sempre amb una mirada crítica i satírica cap als estaments socials i eclesiàstics de l’època.

Carl Orff va compondre la seva Carmina Burana entre 1935 i 1936, i es va basar en 24 poemes del còdex original. El títol original de l’obra Carmina Burana (cançons seculars per a cantants i cors per ser cantades amb instruments i imatges màgiques) és el punt de partida del espectacle que La Fura dels Baus ha creat.

La Fura dels Baus

Al llarg dels seus més de 35 anys de trajectòria, La Fura dels Baus ha desenvolupat a partir de la creació col·lectiva, un llenguatge, un estil i una estètica propis. Les seves més de 3.000 representacions han estat vistes en directe per més de 3 milions d’espectadors de tot el món i la companyia està considerada com un grup de culte per milers de seguidors. Des dels anys noranta, com a reflex de la seva constant evolució, La Fura dels Baus ha conreat el teatre de text, el teatre digital, la òpera, els grans esdeveniments (macroespectacles) i el cinema.

La Fura s’ha caracteritzat per explorar la idea de l’espectacle total i ha trobat en la posada en escena operística un territori perfecte per desenvolupar la seva creativitat. La compania ha apostat per la utilització d’elements audiovisuals, per proposar escenografies generatives, i per plantejar el paper dels cantants, els actors i el cor d’una manera alternativa.

Recordeu: només fins al 13 de gener.

Entrades a: www.tasantcuagat.cat

Author