La Gleva teatre acull l’estrena de ‘Richard III and they’ve never heard of love’, de Bàrbara Mestanza i Paula Ribó

07.04.2019

Author

El Teatre La Gleva acull el proper dissabte, 6 de juliol, l’obra coproduïda juntament amb el Festival Grec de Barcelona, AMICI Miei produccions, La MaMa Experimental Theatre Club de Nova York i Inconcinience Store. Titulada Richard III and they’ve never heard of loves’inspira en la història de dues joves actrius que fugen d’una Barcelona que està immersa en una turbulenta situació política.

Ambdues artistes, protagonitzades per les integrants musicals de The Mamzelles, Bàrbara Mestanza i Paula Ribó –també autores de l’obra–  aterraran en un teatre de Nova York on començaran a assajar una posada en escena de Ricard III, de Shakespeare, sota l’atenta mirada del director de l’obra.

Entre assajos i cançons, les barcelonines estaran immerses en una ficció creada a través de l’obra de Shakespeare, però trobaran moments per buscar la veritat del que passa a Barcelona des de l’altre costat de l’oceà. Des d’allà descobriran que els diaris nord-americans parlen d’una Barcelona i d’uns fets que estan molt lluny de la realitat.

Aquesta ficció metateatral, que es desenvolupa en una escena il·luminada amb uns neons que transporten al consum compulsiu i el somni americà, permetrà explicar des d’un clàssic del teatre la cerca de la veritat.

L’obra va ser fruit d’un viatge a Los Ángeles que van fer les dues protagonistes l’octubre del 2017 per conèixer La Meca del cinema. Allà van descobrir un artista multidisciplinari, Jason Trucco, amb qui van imaginar aquest projecte, el qual s’ha acabat desenvolupant en una residència de La MaMa Theatre, el mític escenari alternatiu de Nova York.

FITXA
Autoria: Bárbara Mestanza i Paula Ribó
Direcció: Jason Trucco
Interpretació: Bárbara Mestanza, Paula Ribó, Eugene the Poogene i Eduard Tudela Composició musical: Eduard Tudela, Bárbara Mestanza i Paula Ribó
Ajudant de direcció: Júlia Barceló
Producció: Júlia Simó Puyo

HORARIS I PREUS
Del 6 al 14 de juny
De dilluns a diumenge a les 20.30 h

www.laglevateatre.com

 

Author