La Joventut de la Faràndula estrena el musical ‘Pinocchio’

05.14.2024

Author

El grup de teatre sabadellenc Joventut de la Faràndula estrena aquest proper cap de setmana Pinocchio;  la seva nova producció per a aquesta temporada que es podrà veure en sis ocasions al Teatre la Faràndula; de Sabadell del 18 al 26 de maig. L’espectacle, produït en el marc dels actes de Sabadell Capital de la Cultura Catalana;  és un musical amb una escenografia sorprenent, basada en projeccions de vídeomapping.

Es tracta d’una tecnologia mai abans utilitzada en les produccions de l’entitat. L’han concebuda conjuntament l’artista digital Lluís Campmajó i l’arquitecte Miquel Àngel Julià; i permet que l’espai escènic es transformi constantment al llarg del muntatge “aconseguint una escenografia totalment immersiva i experiencial”;  asseguren els seus responsables.

Amb guió original d’Òscar Rodríguez, Pinocchio parteix del text original de 1881 de Carlo Collodi; i s’endinsa en les arrels d’aquest personatge per construir una història que parla de la recerca de: l’amistat i del desig d’acceptació de la diversitat, entre d’altres temes.

De la mà del xerraire Beppe Grillo, el públic descobrirà en aquest nou espectacle la màgica historia de Pinocchio: un nen de fusta que vol veure món, saber qui és i sobretot, fer amics. Amb l’ajut d’uns bons companys i temptat per un grapat de brètols, Pinocchio viurà un munt de peripècies; que el portaran a descobrir valors com l’amor i l’amistat. Aprendrà que tothom és únic i especial, fins i tot ell; defensarà la seva autenticitat i intentarà que canviï el seu entorn per ser acceptat. “L’espectador descobrirà que només ens cal canviar la mirada per canviar la realitat. Recordarem que tots duem un Pinocchio a dins”, avancen els seus artífexs.

El muntatge el protagonitza la jove actriu Arlet Torres com a Pinocchio, acompanyada de Sergi González (Beppe Grillo);  Anna Carné (Fata) i Albert Mimó (Geppetto). La proposta compta amb música de Jordi Campoy i coreografies de Montse Argemí, de l’escola de dansa Bots; i Genís Garcia. La direcció teatral la signen Llorenç Costa i David Galinsoga amb Jordi Garcia a la coordinació general.

Pinocchio es podrà veure al Teatre la Faràndula del 18 al 26 de maig; els dissabtes a la tarda (18.00) i els diumenges en sessions de matí i tarda (12.00 i 18.00).

Author