‘La lleugeresa i altres cançons,’ un thriller musical i filosòfic inspirat en l’univers de David Lynch

04.24.2019

Author

Demà dijous 25 d’abril la Sala Beckett estrena La lleugeresa i altres cançons, una obra escrita a quatre mans per Víctor Borràs i Ivan Benet, qui també la dirigeix. L’espectacle, una producció de la Cia. Teatre Nu, és un thriller inspirat en l’univers de David Lynch, a mig camí entre el musical i el monòleg interior, i interpretat per Aida Oset. 

La lleugeresa i altres cançons, una infermera ha hagut de deixar la feina. El text combina amb encert dues vessants: la mèdica i la filosòfica.

Després de passar una temporada ingressat a l’Hospital Clínic, Ivan Benet va sentir la necessitat de fer un homenatge a les infermeres i infermers. Aquests són els que carreguen el pes de les cures i del dia a dia als hospitals. Un personatge intermedi, amagat entre el gran protagonisme del metge i el malalt, però fonamental a nivell logístic i emocional per als pacients. Un col·lectiu invisibilitzat mentre tot funciona però a qui se’ls demana la màxima responsabilitat quan alguna cosa falla.

El ‘limbo’ que representa aquest col·lectiu serveix per personificar també els conceptes i idees filosòfiques de Gilles Lipovetsky: la lleugeresa, la hipermodernitat, l’error humà… Una reflexió crítica sobre la buidor de la societat postmoderna, l’individualisme, la superficialitat del pensament, la tecnologia i mecanització de les tasques, l’alliberament mal entès. Som capaços de parar i desconnectar? I quan ho fem, què passa? Som més lliures sense lligams?

L’espectacle és, a més, un recital interpretatiu d’Aida Oset, actriu polifacètica i multidisciplinar que, a més de protagonitzar-lo, n’ha compost la música original. Aquí, la veurem actuar, cantar, tocar la guitarra, sintetitzadors i altres instruments electrònics.

La lleugeresa i altres cançons és la primera obra de text per adults de Teatre Nu, companyia establerta a Sant Martí de Tous (Anoia) dedicada al teatre artesanal fet amb esforç, amor i professionalitat; i amb una manera de treballar i de concebre el teatre molt personal.

En definitiva, un text català i contemporani cuit a foc lent que farà temporada a la Sala Beckett del 25 d’abril al 12 de maig de 2019.

TEATRE NU

Teatre Nu és un col·lectiu de professionals de l’art escènic que produeixen i fan girar les seves pròpies creacions.
En els seus vint anys de trajectòria, han creat dinou muntatges amb els quals han realitzat més de dues mil funcions. Creuen en el teatre com un art comunitari, en què la suma de talents individuals fa créixer cada nou projecte. Són de Sant Martí de Tous, un petit poble de la comarca de l’Anoia, des d’on exporten arreu els seus espectacles.

L’espai on treballen, La Casa del Teatre Nu, és un local obert al públic i als professionals per acollir inquietuds, idees, projectes i múltiples sensibilitats. La lleugeresa i altres cançons ha estat creat en aquest espai. La Cia. Teatre Nu està formada per Maria Hervàs, Víctor Borràs, Francesc Mas, Montse Pelfort, Gerard Palomas, Paula Crespo i Montse Valentí.

Author