La Mostra de Teatre de Barcelona ens comunica el Jurat de la 23 edició

10.02.2018

Author

Un any més, la Mostra de Teatre de Barcelona s’apodera de l’escenari del Teatre del Raval per oferir una plataforma a nous actors, autors i directors, facilitant així la seva promoció dins del panorama teatral del nostre país. Avui Artípolis ens ha enviat els noms dels Membres del Jurat

En aquesta 23ª edició, 8 companyies presentaran els seus projectes al Teatre del Raval, que també acollirà l’espectacle guanyador dins de la seva programació estable. La Mostra és una plataforma necessària pels professionals del sector i les companyies que volen projectar-se professionalment ja que defensa a ultrança els espectacles de creació pròpia. “Des d’Artípolis seguirem lluitant per aconseguir un lloc rellevant per aquest teatre indefens i de pocs recursos”, diuen.

El Jurat d’enguany està integrat per:

Pep Armengol – Director de càsting
Dani Serra – Guionista i autor
Valentina Calandriello – Directora i coreògrafa, especialista en lluita escènica
Àngels Castuera – Periodista
Diana Limones – Col·laboradora a En Platea
Quelot Martín – Membre de Nova Veu, plataforma de crítics joves de recomana.cat

HI PARTICIPEN AQUESTS ESPECTACLES

PUNTMOC
DENARIUS WORLD

Dilluns 8 d’octubre a les 20:30h
———————————————-
LES IMPERTINENTS SA
RESPOSTA A CARTES IMPERTINENTS

Dimarts 9 d’octubre a les 20:30h
———————————————-
L’ANIMAL TEATRE/ESCENA NACIONAL D’ANDORRA
ANIVERSARI

Dimecres 10 d’octubre a les 20:30h
———————————————-
LA GATA BORDA
PATRÓ

Dilluns 15 d’octubre a les 20:30h
———————————————-
LA FAMILIA POLÍTICA
LA ALEGRIA ESTÀ ACÍ DINS

Dimarts 16 d’octubre a les 20:30h
———————————————-
AFFLICTUS
ONLY LOVE CAN HURT LIKE THIS

Dimecres 17 d’octubre a les 20:30h
———————————————-
LOS PROMETIDOS
SOLO CREO EN EL FUEGO

Dilluns 22 d’octubre a les 20:30h
———————————————-
CACTUSLOVE
TRAMUNTANA

Dimarts 23 d’octubre a les 20:30h

Venda d’entrades: https://www.ticketea.com/organizers/mostradeteatredebarcelona/
Preu de l’entrada: 10€

SOBRE LA MOSTRA DE TEATRE DE BARCELONA
La Mostra de Teatre de Barcelona és un projecte sociocultural i artístic que es va iniciar l’any 1995, amb Empar López (Actriu catalana) com ànima del projecte, i organitzada per Artípolis Associació Cultural. La Mostra va néixer amb diversos objectius: l’acostament de la col·lectivitat al teatre; la promoció d’espectacles de petit format i també d’autors, actors i directors novells, donant-los una via d’accés a les sales teatrals comercials de Barcelona; la creació de nous textos teatrals; la implicació de les Institucions en la promoció de joves valors i, en resum, el foment de l’activitat artística i teatral.

Una prova clara que aquests propòsits es compleixen és que en l’any 1999 l’alcalde Joan Clos va lliurar a Empar López, per la Mostra de Teatre de Barcelona, el Premi a la Promoció de l’Arts Escèniques, per acostar el teatre a la col·lectivitat.

La Mostra és un gran aparador per als directors de càsting de teatre i cinema així com per a productors de sèries televisives, ja que en ella poden veure com es desenvolupa l’actor a nivell personal, individual i col·lectiu, sempre davant d’un treball viu, autèntic i irrepetible de plurals resultats, que de vegades, en una prova o un càsting no es poden mostrar, potser senzillament per que l’actor no està en el moment adequat, en el lloc oportú.

Els programadors de Teatre troben en la Mostra un gran aparador per a poder visualitzar els espectacles d’una forma avantatjosa, valorant-los no tan sols pel seu propi criteri, sinó també per la reacció del públic enfront de les representacions; així podran decidir si els espectacles són susceptibles de ser programats en les seves sales.

La Mostra ha cregut i ha volgut que la Televisió s’ocupi de la cultura teatral. El Teatre i la Televisió són dos mitjans de comunicació, un artesà i l’altre amb gran repercussió social, que creiem que en unir-se poden proporcionar un bon camí pedagògic, ja que encara hi ha persones que no han anat mai al teatre, i en canvi no hi ha ningú que no hagi vist la televisió. Encara que el teatre per televisió perd el seu valor essencial, creiem que per a moltes persones pot ser un mitjà de promoció que els desperti l’interès per a començar a conèixer l’art escènic. En definitiva, la Mostra vol despertar el gust i el costum per l’espectacle teatral.

En l’actualitat la Mostra s’ha convertit en un dels esdeveniments culturals més esperats en la ciutat de Barcelona, tant pels professionals com per al públic en general.

Les representacions que s’ofereixen, que sempre superen el 100 % d’ocupació de l’aforament de les Sales, i totes les activitats que acompanyen la Mostra, són seguides amb gran interès pels mitjans de comunicació de la ciutat, que cada any es fan eco del seu dia a dia. Mitjans de tant prestigi com El Periódico, 20 Minuts, RAC 1, Catalunya Ràdio, Cadena Cope, Com Ràdio, Ona Catalana, City TV i BTV són patrocinadors i col·laboradors de la Mostra.

També contem amb el suport de la totalitat de les Institucions de Govern catalanes (Institut de Cultura – Ajuntament de Barcelona, Diputació de Barcelona, Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona – ODA, Generalitat de Catalunya), d’importants entitats com AISGE, Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, i el patrocini de dues empreses importants, DAMM i FINURBA.

Author