La mostra itinerant ‘Poesia Brossa’ arriba a Buenos Aires

10.12.2019

Author

L’exposició Poesia Brossa, dedicada al poeta català Joan Brossa, s’ha inaugurat a Buenos Aires. Organitzada pel MACBA en col·laboració amb el Museo Nacional de Bellas Artes (MNBA) i el Centro Cultural Kirchner (CCK) de Buenos Aires, fa una revisió del treball de l’artista a través dels llibres, les recerques plàstiques, el teatre, el cinema, la música i les arts d’acció. La mostra estarà oberta al públic fins al 8 de desembre i posteriorment es podrà visitar a Ciutat de Mèxic i a Nova York.
Poesia Brossa es presenta a dues seus en paral·lel. Al CCK s’exhibeixen les primeres indagacions de Brossa i les influències que determinen la formació d’un llenguatge propi, així com la deriva política de la seva obra i l’ús del transformisme o de l’striptease com a eixos de la faceta política. Al Museo Nacional de Bellas Artes es presenta una recapitulació visual sobre la producció poètica brossiana, en la producció dels anys vuitanta, a partir de la triple exposició realitzada entre el 1988 i el 1989 a les galeries Mosel & Tschechow de Munic, Joan Prats de Barcelona i La Máquina Española de Madrid.
L’exposició s’ha organitzat en col·laboració amb la Fundació Joan Brossa en el marc de l’Any Brossa, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Institut Ramon Llull, Acción Cultural Española i el CCEBA Centro Cultural de España a Buenos Aires. Va ser presentada a l’Artium, a Vitòria, i al MACBA, a Barcelona, durant la temporada 2017-2018, amb una excel·lent acollida del públic.
Han assistit a l’obertura de la mostra la directora general de la Direcció General de Creació, Acció Territorial i Biblioteques del Departament de Cultura, Àngels Ponsa; el secretari de Govern de Cultura de l’Argentina, Alejandro Pablo Avelluto; el director del MACBA, Ferran Barenblit; el director del Museo Nacional de Bellas Artes, Andres Duprat, i els dos curadors de la mostra, Teresa Grandas i Pedro G. Romero.
L’Any Joan Brossa, impulsat per la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Cultura i el Departament d’Educació, i la Fundació Joan Brossa, juntament amb l’Ajuntament de Barcelona i altres institucions públiques i privades, se celebra amb motiu de la commemoració del centenari del naixement del poeta. Iniciat el 19 de gener de 2019, en els cent anys del seu naixement, es perllongarà fins al 30 de desembre de 2019, data que coincideix amb el dia de la commemoració de la seva mort. L’Any Joan Brossa està comissariat per Manuel Guerrero.

Author