La Mostra JOVE porta 9 espectacles a L’Escorxador

03.15.2019

Author

Amb 30 edicions a l’esquena i consolidada com la fira de referència dels espectacles infantils i familiars a Catalunya, els darrers anys la Mostra Igualada ha apostat per conquerir també el públic juvenil (a partir de 12 anys), centralitzant totes les propostes per aquesta franja d’edat a L’Escorxador, que enguany suma un espai d’actuació més. A part de la Sala Gran, la Sala Petita, el Pati Lateral, el Pati, s’estrenarà la Nau Nova com a cinquè espai d’actuació.

Per tal de respondre a l’interès real dels nois i noies, en aquesta 30a edició i per segon any consecutiu, es convertirà en un espai gestionat pels mateixos joves, amb l’acompanyament de l’equipament juvenil La Kaserna i la Mostra. A través d’un Grup de Participació Jove, una trentena de nois i noies s’han reunit per proposar, debatre i decidir totes les activitats paral·leles que no formen part de la programació oficial. D’aquesta manera la Fira contribueix a dissenyar l’espai segons les inquietuds dels mateixos joves.

“Hem crescut amb els espectacles de la Mostra com a espectadors i després com a voluntaris. Ara, amb el Grup de Particiació, gaudim la Fira d’una manera molt diferent a la que estem acostumats”, expliquen els joves. “La programació que hem preparat és complementària a l’oficial. És diversa i variada”afegeixen.

Durant els quatre dies de Fira el Grup de Participació Jove s’han organitzat una quinzena d’activitats. Dijous 4 tindrà lloc un taller de percussió a càrrec de Protons i divendres 5 ja començarà el gruix de programació amb un taller de percussió corporal amb Kike Cuadros; improshows amb els Instituts Joan Mercader i Pere Vives Vich; l’espectacle El mal querer de Rosalía a càrrec de l’Aula, escola de dansa i el concert de Lluna plena. Dissabte 6 destaquen una classe oberta de swing amb Swing Anoia; un dinar popular, una post-funció dl’espectacle  PlayOff amb NovaVeu i els concerts Les Pastes de la iaia i Contracorrent. Diumenge 7 les activitats acabaran amb l’espectacle Q33NY, …i tu, què estaves fent? d’Enemic Natural; un taller de cartomàgia i l’actuació de percussió a càrrec de Deutèriums.“Convidem a tota la gent jove que se sumi al projecte. Conjuntament podem potenciar les arts escèniques dins d’Igualada i, fins i tot arreu de l’Anoia”, “Durant aquests mesos hem treballat per un sol motiu: fer que tothom qui vingui gaudeixi de les activitats i els espectacles tant com nosaltres hem gaudit preparant-ho”.

La programació de la Mostra JOVE
Dels quatre itineraris per edats que proposa la Mostra, el tercer està dedicat exclusivament a propostes juvenils a L’Escorxador amb nou espectacles. D’entre les propostes destaca  PlayOff  de La Joven Compañía, una tragicomèdia que reflexiona sobre el paper de la dona i de l’esport femení en una societat que encara manifesta un masclisme ferotge en molts àmbits. També formen part de la programació per a joves Elefant Terrible, produït per El Eje i H.I.I.I.T., un viatge a través d’un joc de realitat virtual en què la infància torna de manera molt potent. L’espectacle s’acompanya d’una instal·lació amb ulleres de realitat virtual on el públic pot veure un curtmetratge en VR que funciona com a pròleg; Amor Oscuro [Sonetos] de Viridiana Centro de Producción Teatral, la història dels versos desapareguts d’un poeta desaparegut, Federico Garcia Lorca i Meeting Point de Ertza una proposta de dansa que parla de dels llocs on es troba la gent, dels bassals que cal creuar i del temps que calesperar.L’humor i el clown també hi tenen cabuda a la Mostra JOVE amb l’estrena a Catalunya de CALMA! de Guillem Albà, un solo en què el conegut clown proposa un divertit muntatge per riure i fer-nos oblidar les presses del dia a dia i Bye bye, Confetti de Companyia Comediants La Baldufa, un espectacle de pallassos extravagants i autèntics, en què les mitges tintes no tenen cabuda. Humor i amor, a parts iguals. Però, sobretot, sorpresa i estupefacció, en un espai on públic i actors respiren les mateixes emocions.

Pel que fa a l’àmbit musical els joves podran gaudir de My (Hip-Hop) History de Pulmon Beatbox, espectacle de cloenda de la Mostra JOVE. Sons, ritme, colors i paraules per explicar-nos el seu viatge personal en el món de la música i per introduir-nos en una recent història de revolta, llibertat i expressió: la història del hip-hop; Mali Vanili que amb Lo nostre no funciona presenten una comèdia anti-intel·lectual amb un repertori atípic que va del Hip- Hop a la Bossa Nova, passant per les balades dels 80s, l’Indie més folklòric i infinitat de gèneres absolutament diversos i finalment Cor de Teatre Joves portaran a la Mostra Romeo&Julieta, una proposta de teatre musical, una combinació explosiva de Shakespeare, la música dels 90 i la potència del cant coral.

 

Mostra Igualada – Fira d’espectacles infantils i juvenils

Mostra Igualada és la Fira de referència de les arts escèniques per a tots els públics de Catalunya. Un gran aparador dels millors espectacles per a públic infantil i jove, que aplega milers d’espectadors a la capital de l’Anoia i que té com a objectius nodrir les programacions familiars d’arreu del país i afavorir la internacionalització de les companyies que hi participen. Considerada Mercat estratègic de Catalunya, està organitzada per l’Ajuntament d’Igualada i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Del 4 al 7 d’abril de 2019 celebrarà la 30a edició.

Author