La Nau Ivanow i TeatroPuerto (La Serena, Xile) signen un conveni de residències internacionals

12.06.2019

Author

La Nau Ivanow ens fa saber que la companyia Pelipolaca farà residència a Xile gràcies a la Nau i TeatroPuerto. I és que aquests dos equipaments han signat un conveni per a l’intercanvi de residències de companyies a les dues bandes de l’oceà.

La companyia Pelipolaca serà la primera beneficiària d’aquest nou pont creat amb Llatinoamèrica i farà una residència d’un mes, a partir del 7 de gener al Teatro Puerto, a la ciutat norteña de La Serena “Un espai que comparteix amb nosaltres la mateixa idea de com ha de ser una residència”, expliquen de la Nau Ivanow. La companyia durà a terme un projecte de recerca i creació que acabarà amb una presentació d’un Work in progress al mateix Festival Internacional Teatro Puerto.

La Cia. Pelipolaca ha estat seleccionada en aquesta ocasió per donar continuïtat al procés d’acompanyament i residència que la Nau va establir amb elles al ser una de les guanyadores de la Beca DespertaLab 2019. Aquest format de selecció dels projectes pretén donar continuïtat i sentit al projecte de residències de la Nau Ivanow.

La Nau Ivanow i  Teatro Puerto comparteixen la idea de que una Residència ha de ser “un espai de recerca, creixement i professionalització per a aquelles companyies que la treballen, gaudint d’unes condicions òptimes per desenvolupar la seva feina.” És per això que des de la Nau s’aposta per la contractació de tota la companyia i per fer-se càrrec de les despeses de trasllat, assegurances, etc, i des de Teatro Puerto, s’assumeixen allotjaments i catxets per les presentacions i els tallers previstos.

NUNC EST EDERE (Y Ahora, ¡Comamos!) serà el procés de creació que naixerà de la companyia Pelipolaca. El projecte està dirigit per Irene Vicente, amb Carmen Salinas (dramaturga), Gal·la Sabaté (actriu) i Carlota Grau (ballarina).

 

Author