La nova edició del TOT DANSA, consolidat programa educatiu del Mercat de les Flors

05.11.2024

Author

El programa pedagògic i artístic TOT DANSA, que organitzen: el Mercat de les Flors, l’Institut del Teatre i l’Institut de Cultura (ICUB), arriba a la seva 18a. edició en el seu nou format. Tindrà lloc el dimecres 15 de maig amb dues funcions, a les 12 h i a les 18 h.

 74 alumnes dels Instituts Barri Besós, Nou Barris, Pedralbes i Vall d’Hebron presentaran al Mercat Correspondències; peça resultant del treball que dues coreògrafes, Emma Villavecchia i Maria Fernanda Soberón, han dut a terme en aquesta edició.

 TOT DANSA posa en contacte el llenguatge del moviment i la dansa de creació contemporània amb l’alumnat d’ESO i Batxillerat; des d’una experiència vivencial de creació col·lectiva.

 La peça Correspondències és la imatge de la xarxa com a metàfora i com a: reflex directe d’allò que ens uneix. Una “xarxa social” en tant que entramat d’individus  que conforma un grup o comunitat; i que no apunta tant a l’entorn digital sinó més aviat a una dimensió relacional corporal i analògica; on es necessita la presència dels cossos, del contacte directe, dels objectes i de la paraula viva; per poder transmetre informacions i afectacions.

La direcció coregràfica d’aquesta edició ha anat a càrrec del tàndem format per Emma Villavecchia i la Maria Fernanda Soberón. La comissió seleccionadora ha destacat com a punts forts del seu projecte el seu enfocament innovador i de risc, així com el fet de ser una proposta que respon positivament al treball amb adolescents, promovent la consciència corporal i l’expressió creativa mitjançant el treball cooperatiu. El seu projecte merita igualment pel seu treball artístic i de recerca pedagògica a l’entorn de noves metodologies de transmissió del llenguatge del cos i la dansa a les aules i que aquestes en resultin un lloc segur.

Author