La nova temporada d’arts escèniques de Terrassa ja és aquí,, amb més inclusió i aposta familiar!

12.20.2019

Author

La nova temporada municipal d’arts escèniques de Terrassa s’ha presentat aquest dijous als mitjans amb una cartellera farcida de grans noms, diversitat de gèneres escènics i una clara aposta per la programació familiar i el teatre inclusiu i accessible conformen la nova programació gener-juny del 2020.

Destaquen, entre altres, tres moments: la trilogia de La Conquesta del Pol Sud Dona, història i identitat que, amb motiu del Dia de la Dona, portarà a Terrassa, en un sol dia, tres obres que ens aproparan el testimoni en primera persona de tres dones valentes: ClaudiaRaphaëlle i Nadia. Un autèntica marató escènica!

També destaca la primera jornada de teatre inclusiu i accessible a Terrassa de la mà del Festival Simbiòtic. Una jornada que estarà conformada per la projecció documental Órdago a la grande. El procés creatiu, un Touch tour per a persones invidents previ a la funció d’Órdago a la grande de Vero Cendoya i Arantza López i el col.loqui postfunció: El teatre accessible i inclusiu. Aquesta jornada respon a la intenció, a partir d’ara, d’apostar per unes arts escèniques més inclusives i accessibles a Terrassa. Ho demostra també el fet que aquesta temporada comptarà amb 8 funcions amb servei d’audiodescripció i 3 funcions amb subtitulació.

torna el Festival Elixir. El festival poètic de Terrassa presentarà una nova edició del 4 al 6 de juny per inundar la ciutat de poesia i art. La programació completa es podrà consultar a partir de maig i inclourà multitud d’esdeveniments accessibles.

Grans noms, diversitat de gèneres i reflexió social

Una temporada més, Terrassa acollirà grans noms de la interpretació: José Sacristán amb el seu homenatge a Miquel Delibes a Señora de rojo sobre fondo gris; Josep Maria Pou amb la seva revisió al passat a Viejo amigo Cicerón; Mercè Sampietro serà La dona del 600; Lluís Homar interpreta tots els papers de La néta del Senyor Linh;  i Albert Pla a Miedo ens transmetrà les seves pors a través de la seva música i projeccions audiovisuals. Són només algunes de les personalitats de l’escena que pujaran als escenaris terrassencs enguany.

Pel que fa als gèneres i temàtiques de les obres existeix una gran diversitat en la programació. Destaquen les obres que inviten a una fer una reflexió social i que interpel·len al públic, obres de creació que expliquen el nostre món contemporani. Per exemple, sobre l’empoderament femení a ritme de twerking a Así bailan las putas protagonitzada per Júlia Bertran i Ana Chinchilla, sobre moviments nacionalistes i identitaris a través de la performance com a A Nation Is Born In Me del jove creador Søren Evinson, o inclús la revisió d’un clàssic de Lope de Vega que buscarà la complicitat del públic per resoldre “el crim del poble” a la multipremiada Fuenteovejuna de la companyia Obskené o la versió contemporània de Solitud de la mà d’Alícia Gorina.

Aposta clara pel teatre familiar

Més immersiu, sensorial i experiencial. La renovació i millora de la programació familiar és una de les grans apostes de la temporada de Terrassa Arts Escèniques. Amb l’objectiu d’animar a les famílies a gaudir d’experiències úniques es presentaran un total de 5 espectacles que no deixaran indiferents als més petits i petites de la casa (i als més grans tampoc!): el circ contemporani d’Animal Religion amb el seu …i les idees volen; el millor show de clown amb música en directe de la mà de Guillem Albà i el seu Marabunta; una de les sensacions de la temporada, la multipremiada La nena dels pardals de Teatre el Detall; el millor teatre visual a Mobilus de Teia Moner o un viatge únic a través dels sentits a El fabuloso museo de Lulú Cologne de Giovanna Pezzullo i Stephane Laidet.

A més, en col·laboració amb el Servei de Biblioteques de la ciutat, s’ha creat una llista de recomanacions de lectures relacionades amb cada espectacle. Els llibres de la qual es podran trobar als stands de la secció infantil i juvenil de la biblioteca de cada districte.
Anar al teatre sí, llegir també!

Activitats complementàries per a tots els gustos

Amb l’objectiu d’ampliar públic i fer més completa l’experiència d’anar al teatre, aquesta temporada s’inclouen en la programació diferents tipus d’activitats complementàries que porten el teatre més enllà de la funció! En total són 9 entre les quals trobem des de col·loquis postfuncióconferènciesxerrades i debats per reflexionar, fins a tallersprojeccions de documentals i diferents tipus de participació en les mateixes funcions.

Veure-les totes aquí.

Author