La Perla 29 proposa ‘El lloc del teatre a la ciutat contemporània. Una trobada amb Jean Varela’

03.01.2020

Author

Arran de la participació de La Perla 29 al Festival Printemps des Comédients de Montpellier l’estiu del 2018 amb l’espectacleBodas de sangre, la productora va entrar en contacte amb Jean Varela, director del festival i gran coneixedor de les polítiques culturals i la gestió a França. Més tard, el passat desembre 2019, Varela i Broggi tornen a coincidir en un viatge a la Xina on es presenta una programació europea que tindrà lloc el proper hivern 2020, dins la qual es podrà veure Bodas de Sangre. Aquesta segona trobada serveix per acabar converses i obrir nous temes de debat que el passat estiu havien quedat oberts.

“Les reflexions, la mirada lúcida de Jean Varela és el que volem portar a Barcelona per entrar en diàleg i pensar amb ell quina és la situació al nostre país. Quin és el model de societat i cultura que tenim i què volem a dia d’avui? Quin és el servei que un Teatre Públic hauria d’oferir a les ciutats contemporànies? Quin sentit té fer teatre? Quina és la idea de teatre públic a França i què manté la necessitat constant de pensar-lo? Passa el mateix a Catalunya? Quin és l’espai físic que ocupen els teatres? Com influeix l’arquitectura i l’urbanisme dels centres culturals de la ciutat? On els estem situant? Quina arquitectura tenen? Aquestes són les preguntes punt de partida que farem a Jean Varela.”

La trobada donarà el tret d’inici a un cicle de xerrades que està organitzant #AsSocPerla i que tindran lloc al llarg dels propers mesos. La idea serà reflexionar entorn al Teatre i la Ciutat des de diferents punts de vista i acompanyats per diferents professionals especialitzats en cada àmbit.

Per reservar plaça cal inscriure’s en aquest formulari.

El lloc del teatre a la ciutat contemporània

Una trobada amb Jean Varela 
Dimarts 10 de març a les 19h al Teatre Biblioteca de Catalunya
Modera Oriol Broggi

Author