La Perla 29 us convida a aprofundir sobre ‘Un, ningú i cent mil…’+ç+

03.29.2019

Author

Ún, ningú i cent mil (1927) és la darrera de les novel·les de Pirandello. Va ser una obra de llarga i difícil gestació, “la síntesi completa de tot el que he fet i la font de tot el que faré – va dir-. Serà com el meu testament literari, després de la publicació del text hauria de callar per sempre.”

Pirandello transforma per sempre la concepció teatral: tant pel que fa a la representació clàssica de la vida quotidiana, com a la progressiva dissolució de la quarta paret. Davant la necessitat d’arrodonir el perfil d’aquests personatges mig creats, el públic acaba participant activament en l’espectacle.  L’autor situa el teatre més enllà dels cànons fins aleshores establerts, fins al punt de donar un nou sentit al concepte d’innovació teatral. Tal com s’esdevé, per exemple, amb el “teatre dins el teatre”. Així, doncs, no és pas estrany que l’empremta d’aquest premi Nobel, considerat l’autor teatral més important de l’Itàlia d’entreguerres, hagi marcat profundament el teatre català del darrer segle.

Si us interessa, #AsSocPerla us ajudarà a conèixer més aquest autor i aquesta obra amb totes aquestes activitats paral·leles:

AsSocTALKS amb Ferran Utzet 
Dilluns 1 d’abril a les 19h al Teatre Biblioteca de Catalunya
Conversa amb Ferran Utzet, director del muntatge, i Anna Pérez Pagès sobre el procés de muntatge d’Un. ningú i cent mil.
PODEU CONFIRMAR LA VOSTRA ASSISTÈNCIA AQUÍ

Xerrada amb Oriol Ponsatí
Dilluns 29 d’abril a les 19h al Teatre Biblioteca de Catalunya
Novel·lista, traductor, rapsode i editor. Fundador d’Edicions de la Ela Geminada (traductora d’Un, ningú i cent mil) i nou director de la Institució de les Lletres Catalanes.

Col·loqui postfunció
Divendres 10 de maig després de la funció

S’estrena el 25 d’abril. Més endavant us informarem sobre l’espectacle.

Author