La programació digital del #LliureAlSofà continua amb ‘Jane Eyre: una autobiografia’

03.23.2020

Author

Com diu la iniciativa posada en marxa pel Teatre Lliure durant el període de confinament, #TheShowMustGoOn! I per tant, després de l’èxit d’acollida de Hamlet Renard o el Llibre de les bèsties al seu canal de youtube la setmana passada, que van comptabilitzar un total de 10.649 i 2.237 visualitzacions respectivament, el Lliure proposa una nova emissió digital del #LliureAlSofà: l’espectacle Jane Eyre: una biografia, representat al teatre durant la temporada 16/17.

Jane Eyre: una biografia és la versió teatral de la novel·la Jane Eyre (1847) de Charlotte Brontë, dirigida per Carme Portaceli, adaptada per Anna Maria Ricart i protagonitzada per Ariadna Gil, Premi Butaca a la millor Actriu protagonista (2017). Completen el repartiment d’aquesta producció els intèrprets Jordi Collet, Gabriela Flores, Pepa López, Joan NegriéMagda Puig i Abel Folk, que va rebre també un Premi Butaca, en aquest cas, al millor Actor de repartiment (2017).

Seguint la trama de la novel·la original, Jane Eyre: una biografia narra la història de maduració d’una dona, que se centra en les emocions i les experiències que l’acompanyen i l’empenyen a arribar a l’edat adulta. És una obra romàntica en què la lluita per la llibertat és l’impuls que guia la protagonista en un món on les dones no la podien assolir. També és una gran història d’amor que només es podrà viure quan els dos protagonistes estiguin d’igual a igual, quan l’amor no sigui una presó, sinó un acte de llibertat.

L’espectacle complet es podrà veure en obert i de forma gratuïta del dijous 26 al dissabte 28 de març a les 20h, i diumenge 29 de març a les 18h, seguint els horaris habituals d’exhibició del Lliure. L’espectacle, en català, estarà subtitulat en castellà per arribar a un públic més ampli.

#TeatreAlFil
La iniciativa de publicar al compte de twitter del Teatre Lliure els textos de les peces breus de l’espectacle Clàssics desgenerats, segueix aquesta setmana amb nous fils. Demà dimarts 24 de març sortirà L’última pàgina de Marilia Samper (a partir del text de Macbeth de William Shakespeare); dijous 26 podrem llegir Kill Agammèmnom de Carla Rovira (a partir d’Electra de Sòfocles) i divendres 28 de març els textos dels Clàssics desgenerats conclouen amb Lisístrata de Lali Álvarez (a partir de la peça d’Aristòfanes).

 

#15 dies15anècdotes
Al compte d’instagram del Teatre Lliure, l’activitat #15 dies15anècdotes prevista inicialment fins al 26 de març s’allargarà, com el confinament, fins al diumenge 12 d’abril. Gràcies a aquesta proposta el teatre publica cada dia la imatge d’un espectacle emblemàtic de la seva trajectòria i una anècdota curiosa relacionada amb ell.

Durant els propers dies, us anirem informant de les novetats de l’activitat teatral del Teatre Lliure.

Author