La pròrroga de l’estat d’alarma impossibilita estrenar l’òpera ‘Alcione’ de Marais i els concerts de l’Orquestra al territori

04.16.2020

Author

COMUNICAT DEL GRAN TEATRE DEL LICEU:

La pròrroga de l’estat d’alarma fins les 00h del dia 26 d’abril, decretada recentment pel govern central a conseqüència del Covid-19, obliga el Gran Teatre del Liceu cancel·lar més propostes artístiques que abracen fins el proper 16 de maig. 

Aquesta nova circumstància afectarà l’òpera Alcione de Marin Marais, prevista pels dies 16, 18, 20, 22 i 23 de maigque degut al tancament de fronteres i a la impossibilitat d’assajar i de traslladar la producció des de França, on s’acaba d’allargar el confinament, ha de cancel·lar els assajos i totes les funcions. Aquesta òpera és una nova coproducció del Gran Teatre del Liceu amb l’Opéra Comique de París sota la direcció musical de Jordi Savall i d’escena de Louis Moaty. 

De la mateixa manera, la inviabilitat de gestionar els preparatius i assajos ha empès l’Auditori Enric Granados de Lleida, el Teatre Kursaal de Manresa, el Teatre Auditori de Sant Cugat i el Liceu a decidir conjuntament anul·lar la celebració del concert de La Cinquena de Mahler previst pels dies 8, 9 i 10 de maig  respectivament. Per últim, també es suspèn la jornada prevista del cicle de L’Esclat de Cambra amb diversos concerts amb membres de l’Orquestra que s’havien de celebrar al Museu Marítim el dia 16 de maig, així com el concert de l’11 de maig al Liceu, Dos grans quintets. 

Aquestes cancel·lacions forçoses són degudes, específicament, a la impossibilitat d’iniciar períodes d’assajos o de muntatges al Teatre, i, d’altra banda, a la prohibició de mobilitat europea i internacional degut a l’expansió del COVID-19. D’aquesta manera anunciem la cancel·lació dels següents muntatges:

 • Els concerts de territori amb La Cinquena de Mahler a l’Auditori Enric Granados de Lleida (8 de maig), al Teatre Kursaal de Manresa (9 de maig) i al Teatre Auditori de Sant Cugat (10 de maig) 
 • L’esclat de cambra l’11 de maig amb Dos grans quintets 
 • L’òpera Alcione de Marais els dies 16, 18, 20, 22 i 23 de maig 
 • L’esclat de cambra al Museu Marítim el 16 de maig. 

 

Recordem que des de l’inici de la crisi al mes de març el Gran Teatre del Liceu ja es va veure obligat a suspendre part de la seva activitat artística a causa de la declaració de l’estat d’alarma decretat pel govern:

 • L’esclat de cambra el 6 d’abril amb El Schubert crepuscular 
 • El segon període de funcions de La clemenza di Tito de Mozart els dies 17, 26, 28 i 29 d’abril
 • Giselle d’Akram Khan de l’English National Ballet el 22, 23, 24 i 25 d’abril
 • L’òpera Semiramide de Rossini en versió concert el 30 d’abril i 3 de maig
 • El procés de creació i funcions de l’espectacle d’El Petit Liceu: La barcarola del 2 al 31 de maig -9 funcions familiars i les 12 escolars-.
 • La nova producció de Lohengrin de Wagner els dies 19, 22, 25, 28 i 31 de març i, 3 i 5 d’abril
 • El procés de creació i funcions dEl monstre al laberint els dies 24 i 27 de març i, 1 i 4 d’abril
 • Funcions escolars i familiar d’IT Dansa al Teatre-Auditori Sant Cugat els dies 11, 12, 13 i 14 de març
 • Concert OFF Liceu al Foyer el 20 de març

 

Des del Gran Teatre del Liceu esperem i desitgem superar aquesta situació de forma ràpida i amb les menors conseqüències per a les persones, les empreses i el país, i esperem que un cop passada la tempesta sigui la cultura i la música les que ens tornin a unir a les platees dels teatres, on tots, hem estat feliços. 

El Gran Teatre del Liceu es posarà en contacte amb totes aquelles persones que es vegin afectades per la suspensió de l’activitat artística per informar-los de totes les opcions. 

Author