La Ruta 40 torna al Lliure amb ‘Cúbit’, un espectacle de Josep Maria Miró sobre la construcció de la memòria

11.11.2019

Author

Després de Tierras del Sud In Wonderland, La Ruta 40 programa, companyia encarregada de la programació de l’Espai Lliure durant aquesta temporada, ens comunica que del 13 de novembre a l’1 de desembre, es podrà (re)veure a l’Espai Lliure (Montjuïc) el seu espectacle Cúbit, un text de Josep Maria Miró, sobre la construcció de la memòria. L’obra es va estrenar al Lliure la temporada 16/17.

Cúbit aborda conceptes com el compromís i la identitat, els dos aspectes sobre els qual La Ruta 40 ha construït la seva programació al Lliure, que per primer cop ha obert la programació d’una de les seves sales a una companyia independent.

Alberto Díaz, membre de la companyia, ha reivindicat la necessitat de donar “més vida als espectacles, perquè engegar un projecte teatral és molt díficil i porta molta feina… No volem convertir el teatre en fast food cultural.”

D’entre les seves obres, La Ruta 40 ha triat Cúbit per formar part d’aquesta programació, perquè exemplifica una de les dues línies de teatre en què treballen. “Basculem entre el teatre de text, com Cúbiti els espectacles de creació, com el que presentarem properament a l’Espai Lliure, Reiseführer“, ha explicat Díaz.

En paraules d’Albert Prat, un altre membre de La Ruta 40, “Cúbit parla de com es construeix el relat oficial i la veritat, a través de la família com a metàfora.” A l’espectacle, el projecte d’escriptura d’un llibre de memòries crearà conflicte entre una mare i dos fills, que recordaran i explicaran el passat de maneres diferents.

Juntament amb Albert Prat i Alberto Díaz, Sergi Torrecilla Anna Azcona complementen el repartiment de l’obra. Per Cúbit, Anna Azcona va rebre el Premi BBVA de Teatre 2017 a la Millor Actriu.

Author