La sala Dau al Sec aposta per dinamitzar la reflexió i el diàleg i teixir una xarxa de complicitats amb el barri

11.04.2019

Author

Dau al Sec Arts Escèniques, la sala teatral que va iniciar la seva activitat ara fa un any, estrena nova temporada. L’equipament del Poble Sec, que compta amb la direcció artística de Mercè Managuerra, ens ha presentat part d’una segona temporada plena de nous reptes.

La programació proposa dinamitzar la reflexió, i el diàleg, provocar l’agitació, i teixir una xarxa de complicitats amb el barri. “Tenim la ferma convicció que les arts escèniques poden contribuir a millorar la qualitat de vida de les persones i facilitar un microclima d’empara càlid i fèrtil, que propiciï la interacció social”, comenta Managuerra.

La sala Dau al Sec Arts Escèniques seguirà apostant per l’exhibició de creacions de petit format en una combinació eclèctica d’espectacles, laboratoris i ​esdeveniments dins l’àmbit de la cultura escènica.

UNA APOSTA PER A LES JOVES COMPANYIES
El projecte, liderat per Managuerra, aposta per obrir les seves portes a joves companyies per tal que puguin fer residències per poder dur a terme aquells projectes més sensibles i compromesos amb la realitat actual.

La primera residència va començar el passat juliol i s’estrenarà aquest mes sota la direcció de Carla Torrés Danés. ​Qüestió d’Honor, de Lutz Hübner. És un text que s’apropa a la realitat de les noves generacions i planteja els conflictes d’integració que es donen en les situacions més marginals.

Dates: Del 21 de novembre a l’1 de desembre. Obra interpretada per Albert Roig, Candela Antón, Carla Abulí, Pol Forment i Raül Ferré.
—————————–

CICLE DE LECTURES DRAMATITZADES
Dau al Sec Arts Escèniques oferirà un cicle de ​lectures dramatitzades, que organitza en col·laboració amb AADPC​. Després de l’èxit de la primera sessió a l’octubre, el dia 2 de desembre serà el torn de Tanzània, una tragicomèdia que parla sobre tot allò que volem fer i de les traves que la nostra consciència ens posa.

Imma Colomer serà l’encarragada de dirigir a Isabel Rocatti i Sara Schkot.
—————————–

THOMAS RICHARDS A DAU AL SEC
Thomas Richards, ànima del prestigiós Work Center of Jerzy Grotowski & Thomas Richards, presentarà de l’11 al 15 al desembre dos espectacles: The underground: Response to Dostoyevsky, una batalla narrativa de comèdia grotesca; i Cants de Tradició, una sessió de treball oberta, impartida pel propi Richards a membres de la companyia, que utilitza la tradició dels cants per treballar l’interioritat de les persones.
—————————–

LABORATORIS TEATRALS I CURSOS
Una altra gran aposta de la sala seran els laboratoris teatrals destinats a professionals on els actors podran aprofundir en el seu ofici. ​

En aquest àmbit, Thomas Richards i els membre de la seva companyia oferiran, els dies 4 i 5 de desembre al Dau al Sec i del 6 al 8 de desembre a l’Institut del Teatre, un workshop de cinc dies anomenat L’actor/creador. Richards conduirà aquest taller dirigit a actors i directors amb el que vol desenterrar els potencials creatius de cada participant. Aquesta acció compta amb el suport i organització de la FUNDACIÓ AISGE.

Una altra novetat serà el curs que tindrà lloc al llarg de tota la temporada sobre Teatre i Pensament: El món en la mirada de Shakespeare​, impartit pel doctor en filosofia Jordi Feixas. Una invitació a pensar-nos i a comprendre’ns millor i reflexionar sobre el món on voldríem viure.
—————————–

INTERACCIÓ AMB EL BARRI
La interacció amb el barri és cada vegada més estreta. Les entitats socials i culturals properes ens ofereixen una possibilitat d’apropar les arts escèniques als seus col·lectius. És per aquest motiu que Dau al Sec ha programat, des de juliol passat, diverses activitats com un taller de cinema per a nens i nenes, o un assaig obert d’​El Mercader de Venècia per a la gent gran.

I el pròxim 23 de novembre s’oferirà un Taller de Hip Hop amb el programa Median T La Danza destinat als més joves.

Aquestes són les primeres d’una llarga llista d’iniciatives de col·laboració, totes de caràcter gratuït, amb els veïns i veïnes del Barri del Poble Sec.

Author