La Sala Fènix presenta ‘Money’, una comèdia trepidant i a la vegada, una crítica a l’ambició

11.05.2019

Author

La petita i acollidora Sala Fènix, situada al carrer de la Riereta, estrena aquest dijous dia 7 de novembre Money, una comèdia d’acció escrita per Sergio López i que interpreten Albert Requena i Felipe Cabezas. Aquesta és la primera producció pròpia de la sala de la temporada 2019/20 i estarà en cartell fins al 22 de desembre, de dimecres a diumenges a les 21h.

Money parla de les diverses situacions de crisi que ocasionen els diners: els desnonaments, les hipoteques, el comportament dels bancs que ens volen vendre coses contínuament… “És una comèdia però no estripada. Té un punt de Tarantino en el sentit del ritme cinematogràfic i també per les coses que hi passen”, explica Felipe Cabezas que, a més de ser un des protagonistes, és el director artístic de la sala. Ens parla de l’autor, que no només coincideix amb el nom amb l’actor vilanoví: “Tots dos van estudiar a l’escola Lecoq de París! Però no és el mateix. En Sergio viu a un poblet de la Sierra madrilenya i no es mou d’allà. Ara ja no fa d’actor, només escriu!”

En només 60 minuts, Money explica tres històries, el que fa que els actors interpretin diversos personatges. Són tres històries entrellaçades, molt fàcils de seguir i reconèixer, i que transcorren a ritme trepidant. Ho sabem, perquè ens han regalat els primers 20 minuts de l’espectacle “que són com una presentació de les tres històries, per així situar el públic. El nexe comú són els diners. Però són històries que viuen en un mateix univers”, apunta en Felipe. I l’Albert afegeix: “Parlem de com ens podem transformar, de les relacions humanes, de com et canvia la vida quan tens una hipoteca, del poder que li donem nosaltres mateixos als diners…” I naturalment, se sent l’emblemàtic tema Money de Pink Floyd!

Amb un tractament de comèdia molt dinàmica, l’obra ve carregada d’una forta crítica social. “Coses que veiem cada dia als diaris com els desnonaments, la crisi, la borsa però també parlem de temes universals entorn dels diners com l’ambició, la cobdícia, la traïció, i també la mort.”

El muntatge ha comptat amb la col·laboració com a coach actoral i ull extern de Jordi Pérez, director del teatre la Vilella, que s’ocupa d’aquestes tasques per segon any consecutiu a les produccions de la Sala Fènix. La direcció general la signen els mateixos actors, Requena i Cabezas.

Albert Requena, Isabella Pintani, productora de l’espectacle, i Felipe Cabezas, a la presentació de ‘Money’

ALGUNS CANVIS A LA FÈNIX
La Sala Fènix aprofita l’estrena de Money per ampliar la seva oferta teatral i obrir també els dimecres, creant El dia de l’espectador. “Serà un dia mes de cartell, el que ens portarà més públic. I ho volem agrair posant l’entrada aquest dia a 12 euros”, diu Cabezas.

També explica que han canviat una mica els continguts perquè “hem anat descobrint que el que més agrada al públic no és la ficció, sinó les històries reals. Vam tenir un actor del Líban que va venir a explicar la història que va viure al seu país quan va fer pública la seva homosexualitat. També hem fet el Cicle Dona’m veu, dedicat a les dones… Això  funciona molt bé!” Explica que la Fènix va començar com una sala especialitzada en màscares, marionetes, Commedia dell’Arte… “Però aquesta temporada volem centrar-nos en la crítica social de tota mena: antiracisme, feminisme… Money és crítica social i, a la vegada comèdia. Un terme mig que agrada molt. I ens ho passem bé, fem 10 personatges… I endavant, el que sigui necessari!”

Author