La Sala Fènix tanca el cicle Memòria Històrica amb ‘Fuga’, de Cia. Klandestina

01.18.2020

Author

El cicle Memòria Històrica que la Sala Fènix ha estat oferint aquesta temporada amb títols com, arriba a la seva fi amb Fuga, creació de la companyia La Klandestina, que es podrà veure
del 22 al 26 de gener

Montse Albàs, autora i directora de l’espectacle explica que és un treball d’equip “un monòleg que signa Arnau Casanovas però que la dramatúrgia la vàrem fer entre tots. Teníem ganes de parlar de la Guerra Civil i no sabíem com fer-ho. Un dia, l’Arnau va trobar amagades per casa les cartes que el seu besavi escrivia des del Front, durant la Guerra. I vam canviar la manera d’entendre el que pensàvem comunicar.”

Ho expliquen així: l’Eduard s’assabenta que el seu avi ha desaparegut de la residència. El noi corre cap casa dels seus pares, on es queda mentre ells surten a la recerca de l’avi, amb l’ajuda de voluntaris organitzats per protecció civil. Aquest fet marcarà profundament la vida d’Eduard i incidirà directament en  coses com ara el treball final de màster del qual anem a assistir a la presentació. L’aparició del seu avi, el seu amor mutu, la relació de l’avi amb la guerra civil i les cartes del besavi desaparegut en la guerra, perfilaran un nou Eduard. L’interpreta el mateix Arnau Casanovas.

L’espectacle s’ha inspirat en:
La Guerra Civil al Montsec de F. Sanchez Agustí
Els combatents anònims de J. Ripoll
Cartes des del front d’E. Vila
Cartes a Màrius Torres de J. Sales
Arxiu fotogràfic de F. Boix.

Compta també amb les veus de Arnau Casanovas, Laura Cruells, Jordi Ginesta, Gemma Humet (que també canta La noia d’Aughrim), David Nuri, Jordi Relats i Sílvia Martos, cantant La Internacional.
Les veus en off de Arnau Casanovas, Marta Garolera, Ester Roca, Jusi Ruíz i Ramon Vila.

Author