La Sala Versus Glòries presenta ‘Hamlet’ de Bambalina Teatre Practicable

11.29.2019

Author

Després de l’èxit de la passada temporada amb La Celestina, la Sala Versus Glòries programa de nou a la companyia valenciana Bambalina Teatre Practicable amb el seu nou espectacle Hamlet.  El muntatge pretén acostar els valors d’una de les obres fonamentals de la nostra literatura a la sensibilitat del públic actual amb les tècniques i recursos propis dels titelles i del teatre d’objectes i amb una posada en escena dinàmica i contemporània, rica en imatges i recursos plàstics en sintonia amb l’itinerari artístic de Bambalina.

En el seu repertori s’han anat alternant al llarg dels anys moltes obres d’autors clàssics: Quixot, Cyrano de Bergerac, Ubú, Història del Soldat, Carmen i El geperut de Notre Dóna’m, entre altres.

Han obtingut el Premi Max 2018 com a companyia i 4 guardons per La Celestina a Millor espectacle de teatre, Millor adaptació, Millor actriu i Millor direcció, en els darrers Premis de les Arts Escèniques Valencianes avalen la trajectòria d’una de les companyies amb més prestigi del panorama nacional.

Amb Hamlet Bambalina Teatre tornen a fer el més difícil de la manera més senzilla, en la recerca de la profunditat en les paraules més clares i la veritat en els impulsos més purs. Un sol intèrpret-demiürg, Jorge Valle, bussejant dins una obra com qui arriba a un nou planeta inexplorat, tot sol, com s’està dins d’un somni. Acompanyat, això sí, per  titelles que representen la resta dels personatges, unes titelles que ens miren des de fora i són poroses a les forces transcendents.

Un clàssic de Shakespeare però com mai s’ha vist, capaç de sorprendre i endinsar-nos al cor d’aquest príncep eternament tenallat per la traïció. Una oportunitat única de penetrar en les entranyes d’aquesta obra prodigiosa des de la vivència i el sentiment.

Sinopsi
A Dinamarca, el príncep Hamlet, encara commogut per la sobtada mort del seu pare, presencia l’aparició del seu espectre que li demana venjança pel seu assassinat. Aquest serà el desencadenant que arrossega Hamlet a desemmascarar els responsables i executar, sense pietat, la seva venjança.

L’obra es podrà veure del 4 al 15 de desembre
de dimecres a dissabte a les 20:30h
diumenge a les 18:00h.
ENTRADES aquí

Author