La setena edició dels Terrats en Cultura arriba a Lleida i Faro

04.16.2019

Author

Del 26 d’abril al 4 d’octubre, 18 espectacles de teatre, música, dansa i poesia aniran escampant-se per diferents terrats de Barcelona, L’Hospitalet, Lleida i Faro (Portugal) en la setena edició del Terrats en Cultura, el festival de petit format que es fa a terrats de diferents comunitats de veïns.

El Festival de petit format arrenca el 26 i 27 d’abril, coincidint amb les festes de la Primavera de L’Hospitalet, amb un concert de Pau Alabajos i un programa de diferents peces curtes de dansa al terrat de la Bòbila. Els artistes que hi actuaran en aquest mix de microdansa són Anna Fontanet, Diego Sinniger i la Cia Kamani. Al juliol i al setembre hi haurà més terrats en cultura a L’Hospitalet, amb Johnny i Vienna i un concert de Névoa i Vicenç Solsona.

L’activitat artística als terrats barcelonins arribarà al mes de maig. El trio de veus The Sey Sisters estrenarà el seu darrer treball, Rise, en un terrat del barri de La Pau el 17 de maig. Al juny, Joan Vázquez i Marc Sambola posaran veu i música a un espectacle copler dedicat a l’artista Ocaña, reina de las Ramblas, que es repetirà a l’horta de Lleida. La capital del Segrià s’incorpora als Terrats en Cultura i oferirà també un concert de Cesk Freixas, l’estrena de l’espectacle de flamenc i gastronomia La hora del ritual, amb Juan Carlos Lérida i Marina Monsonís, i un show de les inseparables (entre elles i amb els Terrats) Las Glorias Cabareteras.

Un terrat a l’Algarve

Si Lleida forma part per primera vegada del Festival (abans, s’havien afegit a la proposta les ciutats de Viladecans en dues edicions i la de L’Hospitalet), també ho fa la ciutat portuguesa de Faro. Allà hi actuaran al mes de juny el cantant valencià Pau Alabajos i l’artista algarvès João Tiago Neto Galopim, presentant l’espectacle conjunt Horitzons. Aquest concert s’inclourà dins la programació del festival Açoteia – Faro Rooftop Festival.

Després, al juliol, ambdós artistes repetiran actuació en un terrat de Les Corts. A Barcelona també hi actuaran Llorenç González, repassant el seu viatge personal per l’Argentina amb Tocando al frente, i s’hi podran veure el cabaret Johnny i Viena, dirigit per Llàtzer Garcia, la peça teatral Rita, una estrena de Marta Buchaca amb Sara Espígol i David Bagés o la poesia escènica de Salva Soler, que es combinarà amb un tast de vins en un dels terrats d’Hostafranchs. També a Barcelona es podran sentir les cançons del tercer disc d’Ivalva, amb la llum i els colors del piromusical de la Mercè de fons. Un terrat de l’Eixample servirà com a escenari.

Pocs llocs més oportuns que el Poble Nou per acollir l’últim espectacle del Festival Terrats en Cultura d’enguany: aquí s’hi podrà veure l’espectacle col·lectiu que Las Huecas han fet per qüestionar el que ha significat un esdeveniment mític pel desenvolupament de la ciutat de Barcelona: els Jocs Olímpics de 1992. Amb Projecte’92 tancarà la setena edició dels Terrats en Cultura que la gestora Coincidències organitza amb la vocació de crear noves experiències culturals. Les entrades per assistir als espectacles ja poden adquirir-se a través del web Terrats en Cultura.

Author