La SGAE assessorarà els autors més vulnerables en la petició d’ajudes públiques pel Covid-19

03.20.2020

Author

La SGAE, compromesa amb els seus socis, ha reforçat els serveis d’assessoria per als creadors més vulnerables econòmicament per la crisi del coronavirus. L’objectiu d’aquesta iniciativa és ajudar-los en, si s’escau, sol·licitar a les diferents administracions les ajudes públiques que sorgeixen arran de l’actual emergència sanitària.
L’Administració General de l’Estat, a través del reial decret llei 8/2020, de 17 de març, les comunitats autònomes i els ajuntaments estan articulant mesures de caràcter general per pal·liar els efectes econòmics i socials d’aquesta crisi. Atès el nombre d’aquestes ajudes i la seva complexitat, i les característiques singulars del treball autoral, es fa necessari un ajut que orienti els autors, especialment aquells que disposen de menys recursos, perquè sàpiguen a quina ajuda concreta poden optar i a quina administració es poden dirigir.
Amb aquesta assessoria, l’Àrea Social de la SGAE reforça el seu compromís amb els creadors i les creadores en un moment de gran dificultat, amb el tancament total de teatres, sales de concerts, discoteques i locals, i la cancel·lació de tots els esdeveniments.
Aquest servei serà per telèfon i correu electrònic per complir, així, amb el programa de teletreball que la SGAE ha implantat amb èxit des del principi d’aquesta crisi com a mesura de protecció als treballadors, els socis i els clients
L’any 2019, l’Àrea Social de la SGAE va atendre més de 800 persones a través de diferents programes com les ajudes d’emergència social, el programa  Ajut SGAE a l’habitatge i l’adquisició de material òptic i auditiu, entre d’altres.
Estem davant d’un desafiament sense precedents que exigeix un compromís excepcional per part de tothom. Per això, la SGAE es va adreçar el dijous passat, 12 de març, a través d’una per carta signada per la presidenta de l’entitat, Pilar Jurado, a les principals administracions per oferir-los la seva col·laboració en l’establiment de mesures concretes per a autors i editors, capaces de pal·liar l’enorme impacte econòmic d’aquesta crisi que amenaça la supervivència del sector cultural.
Ahir dijous, Pilar Jurado va mantenir una conversa telefònica amb el Ministeri de Cultura i Esport del Govern d’Espanya, en el marc de la ronda de trucades que el departament que dirigeix José Manuel Rodríguez Uribes realitza als interlocutors culturals. En aquesta conversa la presidenta de la SGAE va informar sobre la iniciativa social de l’entitat, a la vegada que li va plantejar una bateria de propostes específiques, que es donaran a conèixer properament, per pal·liar els greus efectes de la crisi del Covid-19 en el col·lectiu d’autors de la SGAE, els ingressos dels quals podrien caure fins a un 60% semestral a causa del tancament total dels espais culturals. La SGAE es compromet a continuar treballant amb el Ministeri i aportar el coneixement tècnic per a fer front a les difícils circumstàncies actuals.
Informació pràctica
Horari d’atenció de l’Àrea Social
De dilluns a dijous, de 9.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 18.00 hores
Divendres, de 9.00 a 14.00 hores
Telèfons i correu electrònic
91 349 96 79 i 91 349 77 03
sgaesocial@sgae.es
Telèfon i correo electrònic  per als socis i les sòcies de Catalunya

Author