La Junta Directiva de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) ha decidit per unanimitat reconèixer amb les medalles del 125è. aniversari de l’entitat tot un seguit de creadores i creadors dels seus diferents àmbits professionals (música, audiovisual, arts escèniques; i edició musical)  per les seves valuoses aportacions a la societat.
Els guardonats són, per part del Col·legi de Petit Dret (música) de la SGAE, Los Chichos, Mayte Martín, Rozalén i Tomatito. Pel Col·legi de Gran Dret (arts escèniques), la coreògrafa i bailaora Sara Baras i el dramaturg Juan Mayorga. Pel Col·legi d’Audiovisual, el guionista Jorge Guerricaechevarría i la directora i guionista Gracia Querejeta;  i pel d’Editors, Manuel López-Quiroga Clavero i Carmen López.
A aquests reconeixements, se sumen dues medalles més del 125è aniversari: una de caràcter internacional, que rebrà el cantautor cubà Silvio Rodríguez; i una altra al llegat històric que es lliurarà a títol pòstum al mestre Joaquín Rodrigo.
L’acte de lliurament tindrà lloc el proper dilluns 17 de juny, a les 19.30 h, al Florida Park (Paso de Panamá, s/n. Parc d’El Retiro, Madrid). Aquesta trobada commemorativa amb autores i autors socis de la SGAE posa punt final al: primer semestre del programa d’activitats celebrades amb motiu del 125è aniversari de l’entitat.
El president de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE), Antonio Onetti; que destaca que el treball d’aquests creadors i creadores: “els ha convertit en la nostra primera font de felicitat. Amb la concessió d’aquestes medalles, subratllem la rellevància de les respectives trajectòries artístiques de tots aquests creadorsque amb el seu talent i les seves creacions contribueixen a dinamitzar la cultura i la societat de l’Estat espanyol; i a escampar espurnes de sensibilitat i bellesa en un món com l’actual, tan necessitat de totes dues coses», ressalta. «De la mateixa manera, volem recordar un mestre sempre present en la nostra memòria, en la de la creació espanyola més immortal; i que forma part de l’ADN de la nostra Societat d’Autors», subratlla Onetti.
«La cultura és l’ànima d’una societat. A través de la cultura expliquem les nostres històries, recordem el passat i imaginem el futur. Ens ajuda a desxifrar qui som i a veure el món a través dels ulls dels altres. Més enllà del seu valor intrínsec, la cultura desenvolupa en nosaltres una tolerància més gran; i ens ajuda a millorar el benestar general, tant de les persones com de les comunitats»; recorda el president de la SGAE.

Author