‘La tendresa’ d’Alfredo Sanzol prorroga al Teatre Poliorama gràcies a la bona acollida per part del públic

02.15.2019

Author

 

El teatre Poliorama ens comunica que l’espectacle La tendresa prorroga fins el 24 de març la seva temporada al Teatre, gràcies a la bona acollida que ha tingut per part del públic i la crítica. L’espectacle, escrit i dirigit per Alfredo Sanzol i protagonitzat per Laura Aubert, Javier Beltrán, Elisabet Casanovas, Marta Pérez, Jordi Rico Ferran Vilajosana, ja ha estat vist, des de la seva estrena a Barcelona, per més de 15.000 espectadors.

La versió en castellà, La ternura, es va estrenar al 2017 al Teatro de la Abadía de Madrid amb gran èxit de crítica i públic. Seguidament va sortir de gira per tot l’estat, visitant els principals teatres del país. Ara es pot veure a Barcelona produïda per Dagoll Dagom T de TeatreJoan Lluís Bozzo ha fet l’adaptació del text de Sanzol al català.

Alfredo Sanzol s’ha inspirat en l’univers de les comèdies de Shakespeare per dirigir el muntatge La tendresa, una enginyosa comèdia romàntica que ens parla de la impossibilitat de protegir-nos del mal que ens pot fer l’amor, perquè si volem estimar hem d’arriscar-nos a patir.

ELS MITJANS HAN DIT DE ‘LA TENDRESA’:

Festival del humor con un ‘shakespeare’. El homenaje de Alfredo Sanzol en ‘La tendresa‘ a las comedias del genial dramaturgo triunfa en el Poliorama. José Carlos Sorribes, El Periódico. 

Los seis intérpretes bordan su trabajo (…) manejan los crescendos y , sobre todo, ante el regalo de ver a nuestro alrededor un teatro lleno riendo a carcajadas. Marcos Ordóñez, El País (Babelia).

La platea del Poliorama és una festa de riures des del monòleg inicial … Si volen riure, ja saben on. Santi Fontdevila, Ara.

Els riures es van encadenant i es fan ben sonors a mesura que avança l’obra. Riures sense gènere. Martí Figueres, Núvol.

Un entretenimiento saludable y positivo que te hace salir del teatro de buen rollo y con la sensación de que has pasado un rato agradable. Y tierno, claro. Eduardo de Vicente, elperiodico.com.

Un texto ágil y tremendamente divertido, que va in crescendo hasta acabar en un delirio de fuegos artificiales que arranca carcajadas y aplausos. Jose Antonio Alba, Teatre Barcelona.

La tendresa és un enginyós, fantàstic, homenatge d’Alfredo Sanzol a les comèdies d’amor de Shakespeare. Santi Fondevila, Time Out.

La Tendresa és una molt bona aposta de T de Teatre i Dagoll Dagom que podeu veure al Poliorama. Teatre per gaudir del teatre, en gran! Nicolás Larruy, Espectáculos BCN.

Queremos más teatro así. (…) Queremos las cosas bien hechas, y excelentes trabajos. Queremos obras como esta. (…). No nos privéis de la ternura que genera el buen teatro. Gracias La tendresa. Gracias Sanzol. Diana Limones, enplatea.com. 

SINOPSI DE LA TENDRESA

La tendresa narra la història d’una reina una mica maga i les seves dues filles, que viatgen en l’Armada Invencible, obligades per Felip II a casar-se en matrimonis de conveniència amb nobles anglesos després d’haver envaït Anglaterra. La reina Esmeralda odia els homes perquè sempre li han condicionat la vida i li han robat llibertat, així que no està disposada a permetre que les seves filles tinguin el mateix destí que ella. Quan l’Armada passa a prop d’una illa que la reina considera deserta, provoca una gran tempesta que enfonsa el vaixell on viatgen.

El seu pla és quedar-se a viure en aquesta illa amb les seves filles per no haver de tornar a veure mai més cap home. El problema és que van a parar a una illa on des de fa vint anys hi viu un llenyataire amb els seus dos fills, que s’hi van amagar per no tornar a veure una dona en la seva vida. Quan la reina i les dues princeses descobreixen que no estan soles, es vesteixen d’homes per protegir-se. I aquí comencen les aventures, els embolics, els enamoraments i les confusions.

Ànimes turmentades, plans i paraules d’amor, cors salvatges, desitjos, tremolors, visions, jocs, enganys, relacions imprevisibles, enuigs, bellesa, confiança, màgia, embolics, aire, terra, tempestes, conjurs, bogeria, gelosia, amors eterns, innocència…Tot això i molt més és La tendresa.

Author