La Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil arrenca una nova temporada estable amb gairebé 200 espectacles programats

09.13.2023

Author

Arrenca una nova temporada teatral i, més enllà de les programacions dels grans equipaments: es desplega una àmplia programació familiar pel territori català. Un total de 185 espectacles ja estan programats per la 28a. temporada de la Xarxa d’Espectacles Infantil i Juvenil, organitzada per una cinquantena de grups locals formats per més de: 300 voluntaris. Aquesta xifra està previst que augmenti al llarg de la temporada, i que arribi al voltant de 300 espectacles; número al qual es va arribar la temporada passada. En aquesta nova temporada La Xarxa incorpora al seu engranatge un nou grup local, a Guissona.

La temporada 2023-24 serà rica i diversa, amb espectacles de diverses disciplines, per a diferents edats; i per a tots els gustos. Una programació que segurament quedarà més amagada que la de grans teatres i festivals, però que té el valor de: democratitzar l’accés a la cultura, apropant les arts escèniques al territori per a tot tipus de públics i totes les butxaques.

El tret de sortida de la temporada va ser a Manresa, amb l’espectacle: En Joan sense por i la casa encantada de la Roda Produccions, el dia 10 de setembre. A partir d’aquí, arrenca un calendari intens, repartit arreu del territori en una programació que durarà fins al  juliol.

Des del 1995, La Xarxa es caracteritza per oferir espectacles de qualitat, que agrupa en un llistat d’obres; que els grups locals fan servir a l’hora de programar. Aquest catàleg, creat per una comissió experta, està sent renovat aquesta temporada; i vol ser una eina útil també per al sector. Les companyies que s’hi incorporen compten amb un segell de qualitat i passen a entrar a un circuit; que els permet actuar arreu del territori.

Més enllà de la programació estable

Més enllà dels espectacles que es podran veure a les 50 poblacions que tenen un grup de la Fundació: La Xarxa organitza iniciatives pròpies: campanyes escolars, fires i festivals, i maratons de contes en algunes poblacions concretes. Entre aquestes propostes destaca el Tast d’espectacles familiars a Sant Feliu de Llobregat, una cita anual amb els programadors; els grups Xarxa Locals, les companyies, artistes i públic familiar, que consisteix en: un aparador amb fragments de nous espectacles de la emproada; per tal que els grups de La Xarxa -i els professionals del sector- puguin conèixer noves produccions.

La Xarxa

La Fundació Xarxa és una entitat sense ànim de lucre que, des de l’any 1995, acosta la cultura a través: del teatre familiar i les arts escèniques a diferents pobles d’arreu de Catalunya.

La defensa de la llengua i la cultura catalanes, la solidaritat, i la cohesió social:  formen part de l’essència de l’entitat i de la tasca que desenvolupa la Fundació des de fa més 25 anys. Tot i estar distribuïda pel territori, La Xarxa té la seva seu social a Terrassa.

 

Les xifresde la Xarxa

Dades corresponents a gener-desembre 2022:

  • 67.198 espectadors
  • 349 espectacles
  • 137 companyies
  • 327 voluntaris
  • 49 grups locals

 

Author