L’AADPC organitza ‘Nous escenaris. Jornades de debat sobre les arts escèniques i audiovisuals’

12.06.2019

Author

L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya organitza unes jornades de debat i reflexió sobre les arts escèniques i audiovisuals en què es parlarà de la situació actual del sector, debatent i compartint idees, experiències i propostes.

L’associació va iniciar un procés de canvi el passat mes de setembre donat pel relleu de l’àrea de gerència. Per començar amb energia i renovació la nova etapa, proposen aquesta jornada en què les arts escèniques seran protagonistes, les conclusions de les quals serviran per traçar noves línies de treball per encarar la nova dècada.

Han distribuït les jornades en 4 escenaris diferenciats amb continguts transversals.

Dilluns s’inicien les jornades amb una primera taula rodona titulada L’ascensor teatral: puja o baixa? en la qual es debatrà sobre el famós tap generacional a les arts escèniques. Hi participarà l’Andreu Gomila, periodista i escriptor, autor de l’article L’ascensor teatral no funciona; l’actriu Candela Antón; l’actor i creador escènic Francesc Cuéllar i l’actriu, directora i dramaturga Marta Aran. Tot ells, moderats per Manel Pérez, periodista cultural i director de la revista Entreacte que edita l’AADPC.

La segona taula +40: totes som talent se centrarà en les dones professionals de més de 40 anys i com afronten la realitat en l’escena actual. En aquesta taula ens acompanyaran Àngels Bassas, actriu, escriptora i docent d’arts escèniques; Maria Lluïsa Magaña, directora de doblatge; Mercè Montalà, actriu i dobladora i Teresa Urroz, actriu, directora i dramaturga. La periodista cultural  i professora de la UAB, Teresa Ferré, serà la moderadora d’aquest segon bloc.

El Backstage contractual: una realitat que cal conèixer serà el títol de la tercera taula moderada per Jordi Bordes, periodista cultural especialitzat en arts escèniques del Punt Avui i president de Recomana. En aquesta taula s’explicaran diverses realitats al voltant de la contractació i la gestió empresarial d’espais i entitats clau en el sector. Amb la participació de Jordi Blesa, gestor cultural i propietari de la sala Versus Glòries; Natalia García, gestora i assessora de la cooperativa d’artistes la Bonita i Sebas Mery, fundador i gerent de la productora audiovisual de Life&Pictures, amb la col·laboració de les advocades de l’AADPC, Andrea Leunda, especialista en contractació, i Cristina Calvet, especialista en propietat intel·lectual i drets d’autor.

Dimarts engegarà l’última taula, Reformulant-nos! Iniciatives professionals en un entorn canviat, amb la participació de Daniela de Vecchi Eloi Benent, creadora i directora i actor i fundador de LAminimAL teatre; Lídia Linuesa, actriu, productora de Lazzigags SCP i directora de Lazzigags Escola d’Arts Escèniques;  Meritxell Yanes, actriu, contacontes i productora de MeriYanes Produccions i PocaCosa Teatre i Quim Borrell, actor i monitor de teatre del Centre Penitenciari Lledoners. La moderació d’aquesta taula anirà a càrrec de Marta Domènech, gestora cultural de la cooperativa La Taula.

A continuació, la companyia The Feliuettes  representarà l’obra Akelarre, un espectacle en què ens conviden al seu aquelarre particular, i on ens interpel·laran i es preguntaran  sobre el món que els ha tocat viure i sobre com transformar-lo, sent dones.

Per acabar, un dinar de networking per fer xarxa entre els i les professionals serà l’última activitat d’aquestes jornades de debat i reflexió, creant un espai d’intercanvi entre assistents i participants.

Per a més informació, contacteu amb www.aadpc.cat

Author