L’actriu Mercè Managuerra, protagonista del nou volum de la col·lecció ‘Converses’

02.12.2024

Author

L’Institut del Teatre publica Mercè Managuerra. Un camí llarg. Homenatge als meus mestres, un nou volum de la col·lecció «Converses» dedicat a aquesta actriu, creadora i pedagoga, exprofessora també de l’Institut del Teatre.

En aquesta ocasió, Andrea Bel, graduada en Direcció i Dramatúrgia a l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD); entrevista a Managuerra per parlar de la seva experiència com a actriu des dels seus inicis; de les preguntes que han sorgit al llarg de la seva carrera i dels mestres amb els quals ha crescut. Un recorregut en primera persona per les tècniques d’interpretació i els grans mestres del teatre dels segles XX i XXI.

Llicenciada en filologia romànica hispànica per la Universitat de Barcelona, Mercè Managuerra es graduà en mim i pantomima a: l’Institut del Teatre de Barcelona, d’on posteriorment fou professora d’interpretació.

Del 2010 al 2017 fou directora artística del Teatre Akadèmia i al 2018 va crear la companyia Dau al Sec;  i esdevé directora artística de la sala. Ha intervingut en sèries de televisió i cinema però la seva carrera professional s’ha desenvolupat principalment al teatre;  on ha protagonitzat obres clàssiques i contemporànies passant per autors com Ibsen,  Büchner, Sòfocles, J. M. Benet i Jornet, L.Razumoskaia, Narcís Comadira,Txékhov, Tennessee Williams i William Shakespeare, entre d’altres.

El 2019 va rebre el premi: Margarida Xirgu a la a la millor interpretació femenina de la temporada 2018 – 2019 pel seu personatge de Shylock: a l’obra El Mercader de Venècia, que es va poder veure el 2019 a la Sala Versus.

Aquest és el vuitè volum de la col·lecció «Converses» de l’Institut del Teatre, que té per objectiu posar en relleu i deixar constància del llegat pedagògic;  i la trajectòria professional de reconeguts artistes i mestres que han fet classes a les aules de l’Institut. La finalitat de la col·lecció és contribuir a completar la memòria de la història recent de l’activitat escènica i posar a disposició del públic: materials d’interès sobre l’àmbit.

Trobareu les diferents publicacions de la col·lecció a la llibreria de la Diputació de Barcelona i a la biblioteca de l’Institut del Teatre.

Author