L’agenda del Dia Mundial del Circ recull més de 50 activitats a tot Catalunya

04.05.2019

Author

L’agenda del Dia Mundial del Circ recull enguany més d’una cinquantena d’activitats que tindran lloc del 5 al 21 d’abril arreu de Catalunya. L’Associació de Professionals de Circ de Catalunya ha elaborat aquesta agenda amb les aportacions del sector, per tal de promoure la difusió d’aquesta celebració per part de diferents entitats i col·lectius relacionats amb el circ i les arts escèniques.

L’agenda ja es pot consultar en línia a la web del’APCC, i en ella trobareu informació d’espectacles i tallers programats per als pròxims dies. La podeu consultar aquí. Hi trobareu espectacles a Sabadell, Vilanova i la Geltrú, Barcelona, Valls, Amposta, Arenys de Munt i altres ciutats catalanes.

Enguany l’APCC donarà suport a la celebració del Dia Mundial del Circ que el col·lectiu Cronopis organitza a Mataró, i que tindrà lloc els pròxims 13 i 14 d’abril. S’organitzaran espectacles i tallers al Nou Parc Central, aquí podeu consultar tota la programació.

Cal tenir en compte que el DMC és el tercer dissabte d’abril, però com que enguany el 20 d’abril és festiu de Setmana Santa, des de l’APCC s’ha decidir avançar la celebració.

El manifest d’enguany reivindica que “El circ està viu”

L’APCC i la Xarxa d’Espais de Circ de Catalunya (XECC) han encarregat a Joan López “Juanillo” la redacció del manifest del Dia Mundial del Circ 2019, com sempre amb un to reivindicatiu. Amb el títol El circ està viu, aquest artista i formador de circ a l’Ateneu Popular de 9Barris demana el reconeixement del circ com un art i la dignificació de les condicions laborals dels professionals que s’hi dediquen. “Juanillo” és membre de l’equip de l’Ateneu Popular de 9Barris des dels seus inicis.

El text a més critica la manca d’interès dels responsables polítics pel circ i posa en valor les passes que s’han donat els últims anys, així com l’enorme tasca de transformació que duen a terme els diferents projectes de circ social existents actualment a Catalunya.
Aquí us podeu descarregar el pdf amb el text del manifest.

Nou logo en català per al Dia Mundial del Circ

L’APCC ha encarregat un nou disseny per a la comunicació de totes les activitats relacionades amb aquesta celebració. D’aquesta manera es compta a partir d’enguany amb un logotip en català que s’ha distribuït perquè l’utilitzin totes les entitats i companyies que organitzin actes per celebrar el Dia mundial del Circ, tinguin o no relació amb l’APCC.

El logotip és obra del dissenyador David Torrents, que ha volgut representar  en els diferents lletres de la paraula Circ la màgia, l’equilibri, el risc i la poesia. El logotip pren el color vermell, el color més associat tradicionalment al circ.

Author