‘Laika’, finalista del Premi BBVA de Teatre 2019, puja a l’escenari de l’Auditori Teatre de Calldetenes

04.30.2019

Author

Aquest divendres que ve, 3 de maig, l’Auditori Teatre de Calldetenes acollirà la representació de l’espectacle Laika, de Xirriquiteula Teatre (20:30h), finalista de la 19a edició del Premi BBVA de Teatre 2019. Amb aquest muntatge, el l’Auditori Teatre de Calldetenes se suma als equipaments de Tàrrega, Martorell i Valls que han acollit durant el mes d’abril les altres tres obres finalistes del Premi BBVA de Teatre 2019, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) amb el suport de BBVA CX.

Escollida entre 60 propostes teatrals provinents de companyies d’arreu del país, Laika és una creació col·lectiva d’Enric Cases, Marc Costa, Christian Olivé, Daniel Carreras i Iolanda Llansó. És un espectacle inspirat en la primer gossa astronauta, la Laika, que la Unió Soviètica va llançar a l’espai el 1957. En aquesta obra, la Laika corre pels parcs i places de Moscou on no imagina que el seu destí la portarà a esdevenir el primer ésser a orbitar al voltant de la Terra. Aquest espectacle explica un episodi fonamental de la història dels viatges a l’espai, però és també un relat d’abús.

Laika és la quarta de les obres finalistes del Premi BBVA de Teatre 2019 que han pujat a l’escenari. La primera va ser A.K.A, de Flyhard Produccions, que va representarse al Teatre Ateneu de Tàrrega el 10 d’abril; el 26 d’abril va ser el torn d’Apocalypse uploaded: La transhumanització de les abelles, de LAminimAL Teatre, que va pujar a l’Ateneu de Martorell i, el 28 d’abril, el Teatre Principal de Valls va acollir Othello, de Les Antonietes Teatre.

Author