L’alumnat de 4t d’Interpretació i Escenografia de l’Institut del teatre presenten tres creacions entre el 18 i el 21 d’abril

04.15.2024

Author

Entre el dijous 18 i el diumenge 21 d’abril tindran lloc les representacions de tres creacions escèniques de l’alumnat de 4rt. curs d’Interpretació i Escenografia de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) dirigides per Marta Carrasco, Dora Cantero i Jordi Oriol;  en tres espais escènics de l’Institut del Teatre de Barcelona: el Teatre Ovidi, el Teatre Estudi i la Sala Plató.

Es tracta d’espectacles que l’alumnat ha treballat en el marc de les assignatures “Pràctica de Visual 2”; d’Interpretació de teatre visual, “Pràctica de text 2” d’Interpretació de teatre de text i “Pràctica de físic 2” d’Interpretació de: teatre físic i “Projecte Escenogràfic 4” d’Escenografia.

Una de les creacions és «Mira’m», una peça escrita i dirigida per Marta Carrasco i interpretada per: cinc alumnes de teatre físic que es posen en la pell de cinc personatges imperfectes, arribats de la foscor; que són rebutjats i sobreviuen refugiant-se un en l’altre en una societat que els maltracta. L’espectacle es podrà veure al Teatre Ovidi Montllor.

Una altra de les creacions que es presenta a la Sala Plató és «Etcètera», muntatge dirigit per Dora Cantero; que la mateixa directora ha adaptat conjuntament amb les tres alumnes de teatre visual que interpreten l’obra;  a partir del llibre: El vertigen de les llistes de l’escriptor i filòsof Umberto Eco. La peça aborda els perquè que ens impulsen a fer llistes centrant-se en la llista infinita de pors; desitjos i records de tres dones que, dins un espai imaginari, transiten la por a l’oblit. El disseny de l’espai escènic, del vestuari i de la il·luminació va a càrrec de tres alumnes de l’especialitat d’Escenografia.

D’altra banda, sota la direcció de Jordi Oriol i els arranjaments musicals de Carles Pedragosa, el Teatre Estudi acull l’obra: «Dejós deth bosc», l’adaptació al català i a l’occità-aranès de l’obra original d’Alberto Conejero: Oihanpean (escrita alhora en castellà i basc), que s’inspira lliurement en Les tres germanes d’Anton Txékhov. L’obra ve a ser un drama on l’espai s’erigeix com a personatge principal: no només és el lloc on es reuneixen els germans protagonistes; sinó que és l’escenari on es despullen les seves diferències i es desdibuixen les relacions familiars. La peça està interpretada per alumnes de l’itinerari de teatre de text; i l’escenografia és obra de tres alumnes d’aquesta especialitat.

Aquests muntatges escènics s’organitzen a partir d’una proposta dramatúrgica feta pel docent en la qual participen activament els estudiants. És un taller de síntesi que recull totes les matèries i tècniques d’interpretació fetes al llarg dels quatre anys d’aprenentatge; i s’estructura en una representació final en un espai escènic obert al públic.

Tots els espectacles són gratuïts i oberts al públic però l’aforament és limitat. Podeu trobar tots els detalls a la secció web cartellera IT.

Author