L’alumnat de batxillerat de l’Escola La Salle de Girona guanya el I Torneig de Dramatúrgia per a Instituts

12.09.2019

Author

Avui  (dilluns, 9 de desembre) a les 12h del migdia ha tingut  lloc la primera final del Torneig de dramatúrgia per a instituts a la Sala La Planeta de Girona. A la cita, els estudiants dels quatre instituts participants s’han trobat per primera  i única vegada, per viure aquest “combat”  i escollir el text guanyador: L’alvocat, de l’Escola La Salle de Girona. L’alvocat, escrit pels alumnes de batxillerat de l’Escola La Salle, ens explica la història de dos desconeguts que coincideixen en un supermercat, quan un d’ells intenta fer-hi un petit robatori.

Han participat en aquesta proposta, inspirada en el ja clàssic Torneig de Dramatúrgia del Festival Temporada Alta, l’alumnat de batxillerat dels instituts Vallvera de Salt i Jaume Vicens VivesSantiago Sobrequés i Vidal i l’Escola La Salle de Girona. A part dels quatre instituts també hi ha assistit un altre institut per tal de garantit la neutralitat dels vots i convidar-los a que es puguin afegir a l’edició del torneig 2020.

Aquesta cita representa la culminació del procés que s’ha portat a terme per primera vegada als instituts participants de Girona i Salt, durant els dos darrers mesos i en el marc del festival Temporada Alta.

A Tempo, Arts i Formació, iniciativa de la Fundació La Ciutat Invisible, en el marc de Temporada Alta i amb el suport de la Fundació Banc Sabadell ha impulsat aquesta primera edició dirigida a estudiants de Batxillerat amb l’estreta col·laboració de Tramoia Produccions Culturals, que ha assumit la direcció del projecte.

EL PROJECTE
El projecte els ha ofert la possibilitat de viure de forma experiencial i participativa tots els passos de la creació dramatúrgica, des de la creació del text fins a la seva lectura, assaig, interpretació i direcció teatral fins que aquest pren vida pròpia.

Les arts escèniques han entrat de ple a les aules de la mà de diferents professionals del panorama actual, que han portat a terme un conjunt d’accions on se’ls ha convidat a a escriure textos teatrals i a viure el seu procés de dramatització.

Aquests professionals han estat l’escriptor Albert Forns, les dramaturgues i directores Cristina Clemente i Estel Solé i els actors i actrius Elisabet CasanovasAlejandro Bordanove, Georgina Latre i Martí Salvat.

El procés s’ha dividit en dues fases, una primera on l’alumnat ha produït textos teatrals amb l’Albert Forns i en la que cada grup/classe ha escollit un únic text que a posteriori ha estat revisat i treballat amb les dues dramaturgues, per tal de fer-lo interpretable. A posteriori l’alumnat ha viscut una sessió d’assaig i direcció teatral a l’aula, amb la presència de les directores i els actors i actrius, podent participar en les decisions que han fet que els textos prenguessin vida.

Author