L’Antic Teatre acull Jorge Albuerne i ZirKus Frak amb ‘Farewell’

06.07.2024

Author

La creació de Jorge Albuerne i ZirKus Frak FareWELL s’instal·la  a l’Antic Teatre de Barcelona del 13 al 16 de juny. Com sigui que la peça s’acomiada ja de les representacions, reproduïm el comunicat que ens ha enviat el seu creador:

Durant anys vaig entregar el meu cos a la pràctica circense del Pal;  oferint-li la meva dedicació més apassionada, milers d’hores de suor, centenars de quilòmetres caminats en vertical, blaus, sang i cremades.

Aquella frase destil·lada: “el pal menja carn humana”.

La sublimació de tot aquest dolor en segons d’intemporal lleugeresa, d’efímera suspensió, de bellesa aèria, d’èxit fugaç i alhora inextingible; – aquest foc interior, aquesta energia- ens oferia la possibilitat de ser immortals desafiant la gravetat i els nostres cossos…

Ara toca acomiadar-se’n.

 

Jorge Albuerne. Neix a Oviedo (Astúries) un any abans de la mort del dictador. És llicenciat en Belles Arts per la Universitat del País Basc/Euskal Herriko Unibertsitatea (UPV/EHU) en l’especialitat d’Escultura i Ceràmica. Ha dedicat aquests darrers vint anys a formar-se, crear i acompanyar/dirigir projectes en l’àmbit de les arts escèniques; utilitzant recursos de la dansa, el circ, les arts plàstiques i l’escriptura.

Actualment resideix a Barcelona des d’on reparteix el seu temps entre Mèxic i Argentina; com a creador, intèrpret i director escènic.

Author