L’APCC celebra el Dia Mundial del Circ a Mataró

04.12.2019

Author

L’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC) celebrarà aquest cap de setmana el Dia Mundial del Circ a Mataró de la mà del col•lectiu Cronopis. Seran dos dies de circ al Nou Parc Central de la ciutat, en què s’han programat tallers i espectacles sota la carpa “La Caputxeta”. Demà dissabte, a les 20h, abans del cabaret, el Joan López “Juanillo” llegirà el manifest reivindicatiu que ha redactat amb motiu del Dia mundial del Circ. 

De fet la celebració a Mataró començarà avui divendres a la seu de Cronopis a l’espai de Can Fugarolas, on la companyia Volem Volar! oferirà tallers de la disciplina de trapezi volant i una mostra del treball que estan fent en la seva residència de creació. És una de les poques oportunitats de provar aquesta disciplina, que exigeix una gran estructura per poder-se practicar.

Demà dissabte les activitats es traslladen a la Carpa Caputxeta instal•lada al Nou Parc Central amb tallers al matí a partir de les 11h30. Per la tarda a les 17h30 i a les 20h s’ha programat el Cabaret, que inclourà música en directe amb números de circ diferents disciplines com verticals, perxa xinesa, mà a mà, trapezi, roda Cyr i malabars.

Abans del cabaret de les 20h tindrà lloc la Lectura del manifest reivindicatiu del Dia Mundial del Circ a càrrec del seu autor, l’artista i formador de circ social Joan López “Juanillo”. L’APCC i la Xarxa d’Espais de Circ de Catalunya cada any encarreguen la redacció del manifest a una persona relacionada amb el món del circ.

El manifest d’enguany reivindica que “El circ està viu”

Amb el títol El circ està viu, aquest artista i formador de circ a l’Ateneu Popular de 9Barris demana el reconeixement del circ com un art i la dignificació de les condicions laborals dels professionals que s’hi dediquen. “Juanillo” és membre de l’equip de l’Ateneu Popular de 9Barris des dels seus inicis.

El text a més critica la manca d’interès dels responsables polítics pel circ i posa en valor les passes que s’han donat els últims anys, així com l’enorme tasca de transformació que duen a terme els diferents projectes de circ social existents actualment a Catalunya. Aquí us podeu descarregar el pdf amb el text del manifest.

Des de l’APCC es fa una crida perquè el Manifest del Dia Mundial del Circ es llegeixi abans dels actes organitzats fins el 21 d’abril.

Agenda del Dia Mundial del Circ amb més de 50 activitats

L’agenda del Dia Mundial del Circ recull enguany més d’una cinquantena d’activitats que tindran lloc del 5 al 21 d’abril arreu de Catalunya. L’Associació de Professionals de Circ de Catalunya ha elaborat aquesta agenda amb les aportacions del sector, per tal de promoure la difusió d’aquesta celebració per part de diferents entitats i col•lectius relacionats amb el circ i les arts escèniques.

L’agenda es pot consultar en línia a la nostra web, i en ella trobareu informació d’espectacles i tallers programats per als pròxims dies. La podeu consultar aquí. Hi trobareu espectacles a Sabadell, Vilanova i la Geltrú, Barcelona, Valls, Amposta, Arenys de Munt i altres ciutats catalanes.

Cal tenir en compte que el DMC és el tercer dissabte d’abril, però com que enguany el 20 d’abril és festiu de Setmana Santa, des de l’APCC s’ha decidir avançar la celebració.

 

Nou logo en català per al Dia Mundial del Circ

L’APCC ha encarregat un nou disseny per a la comunicació de totes les activitats relacionades amb aquesta celebració. D’aquesta manera es compta a partir d’enguany amb un logotip en català que s’ha distribuït perquè l’utilitzin totes les entitats i companyies que organitzin actes per celebrar el Dia mundial del Circ, tinguin o no relació amb l’APCC.
El logotip és obra del dissenyador David Torrents, que ha volgut representar  en els diferents lletres de la paraula Circ la màgia, l’equilibri, el risc i la poesia. El logotip pren el color vermell, el color més associat tradicionalment al circ.

Author