L’APdC celebra el Dia Internacional de la Dansa amb un vídeo col·lectiu i brindis online (29 d’abril)

04.28.2020

Author

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dansa, l’APdC (Associació de Professionals de la Dansa a Catalunya), ens ha enviat aquesta nota informativa:

Bon dia,
Demà, 29 d’abril, és el Dia Internacional de la Dansa (DID) i des de l’APdC convidem al sector i a la premsa a fer un brindis online a les 19h per reivindicar la dansa i els seus professionals. Us ho expliquem en aquest Comunicat:

Barcelona, 28 d’abril de 2020.- La crisi sanitària provocada pel COVID-19 està sent un cop molt dur per a les arts escèniques i el sector de la dansa. Tot apunta que el confinament s’aixecarà progressivament i que les activitats “de masses” seran les últimes que es reprendran: teatres i centres de formació de dansa no podran obrir fins a
finals d’any, sent optimistes. Això significa que el 80% de l’activitat econòmica de dansa (i arts escèniques) d’aquest 2020 s’haurà vist afectada, ja que només s’ha pogut treballar amb normalitat els 2 primers mesos i mig de l’any.

Una situació molt dramàtica en un sector ja de per si molt precari. Per això des de l’APdC, com a entitat de caràcter sindical que és, està unint forces amb la resta d’associacions del sector de les arts escèniques per reclamar a les administracions catalanes i espanyoles que ofereixin un rescat i un pla de recuperació artística en condicions.

En aquest sentit, com s’ha anat publicant en les últimes setmanes, el sector demana un ampli programa d’accions en àmbits com la contractació pública i altres relacionades amb la Seguretat Social, el finançament empresarial, les subvencions públiques, els impostos i altres encaminades al desenvolupament del sector. En el cas de les actuacions suspeses, que siguin ajornades, no cancel·lades, i que s’efectuï el pagament anticipat de com a mínim una part d’aquestes funcions no realitzades, així com l’execució íntegra del pressupost de despesa en arts escèniques consignat per part de les diferents administracions públiques per l’exercici 2020.

Quant a la recuperació de “la normalitat”, serà imprescindible un pla de rellançament de
l’activitat, enfocat a la captació i fidelització de públics, amb suport a la creació, la
desenvolupament de circuits i l’increment pressupostari de suport a les Arts Escèniques i la
Música.

EL CONFINAMENT NO ATURA EL MOVIMENT
Demà, 29 d’abril, és el Dia Internacional de la Dansa. I tot i que ens ha tocat viure’l de forma atípica, el sector el vol celebrar. És el dia per reivindicar la dansa i els seus professionals. Durant tot el mes d’abril l’APdC ha animat a omplir de moviment les xarxes a través del hashtag #BallemaCasaDID20. Se n’han compartit més de 200.

I dimecres no volem perdre l’oportunitat de celebrar-ho totes juntes. Hem convidat al sector i a la premsa a un brindis col·lectiu online, a través de zoom. A les 19h ens trobarem a través d’aquest enllaç, i comptarem amb la lectura del manifest, enguany escrit per la gestora i crítica de dansa Montse Otzet, i l’actuació en directe del músic i cantant Nacho Melús. Ho acabarem amb un brindis i una estona de música.

Enllaç a l’esdeveniment: http://dansacat.org/actualitat/1/3852/

Per altra banda, com molts sabeu, durant el més d’abril hem animat a professionals i amateurs a omplir de moviment les xarxes, amb el hashtag #BallemaCasaDID20. N’han penjat més de 200. Nosaltres n’hem fet un recull i hem creat un vídeo que publicarem demà dimecres al matí.

Gràcies!

Author