“L’art de l’escenificació. Cartes sobre la creació teatral” de Ramon Simó, nova publicació de l’Institut del Teatre i Angle Editorial

06.03.2024

Author

L’Institut del Teatre i Angle Editorial publiquen el volum L’art de l’escenificació. Cartes sobre la creació teatral de Ramon Simó Vinyes, director i escenògraf teatral i professor de: l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD). Amb vocació divulgativa, l’autor proposa respostes a les preguntes que es fa qui vol ser director o directora teatral; com ara, què cal fer i saber? Dirigir és un art o un ofici? Es pot parlar d’uns fonaments sòlids de l’art de l’escenificació?

Escrit en format epistolar, el volum és alhora un assaig sobre la creació artística i un estudi sobre: els principis tècnics, ètics i estètics de la direcció d’escena. Sense voluntat de convertir-se en un manual, Ramon Simó va desgranant a partir de la seva experiència professional; i com a pedagog una reflexió crítica sobre el concepte d’escenificació, amb l’aportació de diverses teories i tècniques teatrals.

Llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona, Ramon Simó és director i escenògraf teatral; i ha conreat també la interpretació, la dramatúrgia i la traducció en l’àmbit escènic. Ha publicat els assajos sobre teatre La retòrica de l’emoció i Stanislavski. La tècnica de l’actor a més de nombrosos estudis breus i articles en revistes.

La seva activitat teatral s’ha desenvolupat principalment en teatres i festivals de Catalunya. Ha estat director artístic de la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega (1996-99); i del Grec-Festival de Barcelona (2012-2016).

Podeu trobar el nou volum de la col·lecció “Assaig obert” que coediten Angle editorial i l’Institut del Teatre a partir del 12 de juny a la: llibreria de la Diputació de Barcelona, a les llibreries i també a la biblioteca de l’Institut del Teatre.

Author