L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya organitza un acte festiu i participatiu per celebrar el Dia Mundial del Teatre

03.21.2024

Author

L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, la principal entitat professional i sindical de les arts escèniques a Catalunya; organitza un acte obert a la ciutadania per celebrar el Dia Mundial del Teatre. La celebració tindrà lloc el dimecres 27 de març a partir de les 17h. al barri de Gràcia de Barcelona, sota el lema CAP CADIRA BUIDA.

Amb l’objectiu de celebrar les arts escèniques amb el veïnat, l’Associació proposa una activitat lúdica i participativa a la Pl. del Sol del barri de Gràcia de Barcelona. L’acte, pensat per a la participació de grans i petits;  està conduït per l’actor de teatre musical i expert en improvisació Rai Borrell i l’actriu Cristina Codina; qui convidaran els assistents a jugar a un joc de lectures dramatitzades; que els transportarà a través d’escenes mítiques del teatre universal.

Durant l’acte, l’actor Oriol Genís llegirà el Manifest internacional del Dia Mundial del Teatre que enguany el signa l’escriptor noruec: Jon Fosse. En aquest text que es llegirà als teatres de tot el món:  l’artista guanyador del Premi Nobel de Literatura l’any 2023 s’impregna del context internacional bel·licista per alçar la veu i posar en valor el paper de l’art com una eina capaç de fomentar: la pau i l’empatia entre persones i nacions. De seguit, també es llegirà el manifest propi de l’AADPC, redactat per l’actriu Maria Fontana;  qui aportarà una mirada optimista i reivindicativa sobre les arts escèniques catalanes.
El manifest de l’AADPC es farà públic i es podrà consultar a partir del dimarts 19 de març.
L’acte està organitzat per l’AADPC i el Districte de Gràcia de Barcelona, en col·laboració amb TTP, CIATRE, ADETCA, Viuelteatre i Teatre Lliure.

L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) va néixer l’any 1981 com a organització de caràcter professional i sindical;  independent i sense ànim de lucre. Aglutina prop de 1500 actors, actrius, directors i directores associats que desenvolupen la seva activitat a Catalunya.

La finalitat de l’AADPC és defensar i fer créixer la professió així com promoure una major presència del sector : en la cultura i en la societat. Per assolir aquest objectiu, actua en diferents camps com la interlocució amb les administracions, la negociació de convenis; la formació, la divulgació i la comunicació de tot allò referent al món de les Arts Escèniques i Audiovisuals.

Author