L’Ateneu Popular 9 Barris assaja ‘Nu’, el nou espectacle del Circ d’Hivern

10.27.2018

Author

L’artista de circ i fundador de la companyia Animal ReligionQuim Girón, treballa en el proper espectacle del ja tradicional Circ d’Hivern de l’Ateneu Popular 9 Barris, que enguany arriba a la 23 edició.

Nu és el títol de la proposta d’aquest any amb què Girón proposa reflexionar sobre el truc i despullar l’exercici del circ fins a quedar-se només amb el més essencial, fins a arribar a l’absurd. “No es tracta d’un exercici de puresa, és més aviat un diàleg entre el dins i el fora, l’intern i l’extern de l’escena”, matisa Girón, i afegeix: “Nu és un espectacle de circ que vol parlar amb senzillesa i transparència de les relacions humanes a partir d’objectes quotidians”. I és que són precisament aquests objectes quotidians, de colors llampants, que en contacte amb els cossos dels personatges crearan situacions absurdes, plenes d’humor, màgia i poesia.

FITXA TÈCNICA DE L’ESPECTACLE
Direcció: Quim Girón
Artistes: Quim GirónXavi SánchezAnna AroIngrid Esperanza i Joan Català
Dramatúrgia: Carlota Grau
Disseny musical: Joan Cot
Espai Escènic: Mercè Lucchetti
Vestuari: Ariadna Parra
Disseny d’il·luminació: Joana Serra
Tècnics d’escena: Berta Pérez i Bel Pujagut

INFORMACIÓ PRÀCTICA
Dates: del 15 de desembre al 20 de gener.
Horari: de dilluns a dissabte, a les 19 h. Diumenges a les 18 h.
Preu: adults, 12 €; infants, 6 € (de 3 a 14 anys) i persones aturades, 9,5 €.

Venda d’entrades:

  • Per internet a entrades.ateneu9b.net (a partir del 5 de novembre)
  • Per telèfon (933509475) i a taquilla en horari de dilluns a dissabte, de 17 h a 19 h i diumenges, de 16 h a 18 h.
Sobre el Circ d’Hivern
El projecte Circ d’Hivern va sorgir l’any 1996 a l’Ateneu Popular 9 Barris amb la intenció de fomentar la creació de companyies estables professionals relacionades amb el circ i d’oferir propostes inèdites i de qualitat adreçades a tota mena de públic a través d’una convocatòria pública.
Èxits com Circus Klezmer o Garbuix han demostrat que la producció de circ feta a Barcelona pot tenir projecció internacional.Sobre Quim Girón
Quim Girón va començar la seva formació a Barcelona, a l’Escola de Circ Rogelio Rivel, a on es va especialitzar en verticals. Després va viatjar a Toulouse per formar-se a l’escola Le Lido,  i més endavant va finalitzar els seus estudis a Doch, la Universitat de dansa i circ d’Estocolm (Suècia) a on va rebre la beca Sophie Hulten’s per la seva creativitat i habilitat com a artista de circ. Quim Girón és el fundador i director artístic de la companyia de circ Animal Religion que ha actuat per Europa, Àsia i Sud Amèrica. El seu treball ha estat àmpliament reconegut i premiat per:

• Premi especial Zirkolika per l’espectacle ‘Fang’, 2017
• Premi Ciutat de Barcelona pel millor espectacle de circ amb ‘Sifonòfor’, 2015
• Gran premi BBVA Zirkòlika pel millor espectacle de circ en sala amb ‘Sifonòfor’, 2015
• Premi Zirkòlika per la millor posada en escena amb ‘Chicken Legz’, 2014
• Premi Moritz a la millor estrena d’espectacle de carrer i no convencional, ‘Chicken Legz’, 2014
• Premi Zirkolika a la millor companyia novell de Catalunya amb ‘Indomador’, 2013

Sobre l’Ateneu Popular 9 Barris
L’Ateneu Popular 9 Barris és un espai sociocultural fruit d’una ocupació veïnal, fa quaranta anys, en la qual els veïns i veïnes reivindicaven el tancament d’una fàbrica que llançava fums tòxics. Des del seu naixement ha funcionat com a projecte cultural i fins al dia d’avui s’ha mantingut a través d’una gestió comunitària i assembleària com a equipament públic. El circ és un dels eixos principals de la seva activitat.

Author