L’Àtic 22 del Tantarantana estrena ‘Hey, hermana!’, una reescriptura d’Helena de Troia i Clitemnestra

12.27.2019

Author

Les companyies El Eje i EMERGÈNcies uneixen complicitats i creen Hey, hermana!, una reescriptura d’Helena de Troia i Clitemnestra feta des d’una perspectiva contemporània i de gènere. Inauguraran l’any 2020 a l’Àtic 22 del Tantarantana, del 2 al 26 de gener.

L’argument ens l’expliquen així: entre violacions, guerres i assassinats, Helena i Clitemnestra han arribat a la nostra realitat a través dels mites i les ficcions de les que han format part. Hey, Hermana! és una condensació i adaptació dels mites d’aquests personatges demonitzats per la cultura occidental: les putes d’occident. Aquesta adaptació contemporània dels mites, els fa dialogar amb casos com el de les manades o el moviment feminista.

Com mites fundacionals de la nostra cultura es fa preguntes sobre la violència, les cures, la bellesa, les agressions sexuals o la sororitat. Si les ficcions i els mites han estat reproduïts per homes al llarg de la història, com ha afectat tot això a l’estructura d’aquestes ficcions I contes? Com ha sigut la recepció, per part nostra, d’aquestes ficcions? Com ens ha afectat?

Una dramatúrgia de Vicky Salvucci, que interpreten Maria Hernández, Anna Elias i Beatriz Bonet, sota la direcció d’Enric Balbàs i Beatriz Bonet. 

Entrades aquí

Author