Lectura dramatitzada al Teatre Romea de ‘Fes de Federico per a mi’

10.30.2018

Author

Amb motiu del cinquantenari de la mort de l’actriu Margarida Xirgu i en el marc dels actes La Xirgu en la memòria. Llibertat i Exiliorganitzats conjuntament per l’ADB i l’Ajuntament de Molins de Rei, el dilluns que ve 5 de novembre, la Fundació Romea per a les Arts Escèniques us convida a la lectura dramatitzada de Fes de Federico per a mi, de Sam Boardman-Jacobs, que tindrà lloc al Teatre Romea. L’entrada és lliure i gratuïta i comença a les 20 h.
.
L’ARGUMENT. Sam B. Jacobs
ens porta a imaginar-nos el xoc entre Margarida Xirgu i Eva Perón en uns moments difícils i controvertits entre la presentació a Buenos Aries de La casa de Bernarda Alba de Federico Garcia Lorca , i El malentès
d’Albert Camus. Play Federico for me està traduïda al català per Lluís Anton Baulenas i Marcel Baulenas.

La Xirgu porta uns mesos fent temporada a Buenos Aires. En el seu camerino rep la visita d’Eva Perón que li proposa de representar La casa de Bernarda Alba amb la seva participació. La Xirgu s’hi nega. Tot i les amenaces de l’Eva de foragitar-la de l’Argentina, la Xirgu no cedeix. L’èxit de l’actriu impedirà portar a terme l’amenaça. Anys més tard la Xirgu torna a Buenos Aires de gira i aquest cop sí, l’amenaça es compleix. Sam Boardman Jacobs enfronta dues dones fetes a si mateix i d’ideals oposats.

L’interpreten Miquel Agell, Araceli Bruch, Enric Cervera, Clàudia Carreras i Gal Soler. Direcció, Ignasi Rod

 

Author