Les Biblioteques de la Generalitat i el TNC presenten la Temporada 2021-2022 del projecte ‘Llegir el teatre’

Escrit per Revista Teatralnet

09.15.2021

Avui dimecres 15 de setembre, el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i el Teatre Nacional de Catalunya han presentat la 9a edició de ‘Llegir el teatre‘, el projecte de clubs de lectura de les Biblioteques Públiques de Catalunya.

En aquesta trobada hi ha participat Josep Vives (cap de la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques); Carme Portaceli (directora artística del TNC) i Mònica Bofill (coordinadora de continguts editorials del TNC). S’ha explicat als responsables dels clubs de lectura quins títols de la programació del TNC es llegiran properament així com les diferents pautes per treballar-los. Al llarg de la temporada, els responsables dels clubs de lectura també rebran una formació per part dels equips artístics del TNC. Tots els participants tindran l’oportunitat de complementar la lectura del text amb l’assistència a una funció exclusiva.

Títols de la temporada 2021-2022 que formen part de ‘Llegir el Teatre’: La Víctor C. d’Anna Maria Ricart Codina a partir de Víctor Català;  Prostitución d’Albert Boronat i Andrés Lima;  Nosaltres (A nosotros nos daba igual) d’Helena Tornero; La casa del dolor de Víctor Sánchez; El mar: visió d’uns nens que no l’han vist mai de Xavier Bobés i Alberto Conejero; Macbett d’Eugène Ionesco i  El pes d’un cos de Victoria Szpunberg.

Llegir el teatre

Llegir el teatre’ és una col·laboració entre el TNC i el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per a l’impuls de clubs de lectura sobre textos teatrals a les biblioteques públiques de Catalunya. Els clubs llegeixen i debaten textos dramatúrgics seleccionats de la programació del TNC;  combinables amb altres lectures de les programacions dels teatres locals. Tenen com a objectiu: estimular la lectura de textos teatrals, millorar la formació dels espectadors de teatre;  nodrir els fons bibliogràfics de les biblioteques públiques amb textos teatrals i estimular l’edició dramatúrgica a Catalunya.

Des que el programa va arrencar la temporada 2013/14­, amb 13 biblioteques, s’ha assolit una participació de fins a 119 biblioteques; s’hi han llegit 61 textos d’estils diversos del patrimoni català i universal; clàssic i contemporani (Sagarra, Rodoreda, Cunillé, Rosich;  Lorca, Lope de Vega, Molière, Shakespeare; Wilde, Kane, Koltès, etc.) i ha acumulat més de 12.000 lectors únics.